چاکرای پنجم | تقویت پاکسازی چاکرای گلو + تمرین ویدیویی

زمان مطالعه : 15 دقیقه

چکیده این مطلب : صحبت کردن و ارتباط کلامی نقش مهمی در ارتباطات و فرصت‌های ما در زندگی دارد، چاکرای پنجم یا همان چاکرای گلو در صحبت کردن و ارتباطات ما نقش بسیار مهمی دارد و با استفاده از این چاکرا ما می‌توانیم صحبت کنیم، آواز بخوانیم، حتی بنویسیم و خلاقیت خودمان را به شیوه‌های متفاوت ابراز کنیم. در این مقاله می‌خواهیم با استفاده از آموزه‌های آنودیا جودیث به شناخت این چاکرا و نحوه شکل‌گیری آن بپردازیم.

شناخت چاکرای پنجم  |  گلو
 

کمی به سوالات زیر فکر کنید:

•    آیا شما اعتماد به نفس صحبت کردن ندارید؟
•    نمی‌توانید عقاید و نظراتتان را به راحتی بیان کنید؟
•    یا اینکه خیلی پرحرفی می‌کنید و حتی از غیبت کردن لذت می‌برید؟
•    به جای شنیدن صحبت‌های دیگران، در حرفشان می‌پرید؟
•    آیا آرزو داشتید فردی خلاق‌تر می‌بودید؟
•    و سوال آخر، آیا چیزی درباره چاکرای گلو، انسداد و فعال بودن آن می‌دانید؟

اگر می‌خواهید خوش‌سخن و خلاق و پر از ایده‌های زیبا شوید، راه‌حل درون شماست. باید چاکرای پنجم خود را پاکسازی و تقویت کنید تا تلاش‌های شما برای بهتر شدن فن بیان و بالا رفتن اعتماد‌به‌نفس به بهترین شکل نتیجه دهد.

اگر از مقاله‌ی چاکرای اول شروع کرده باشید و با ما همراه بوده‌اید، تا اینجا به ترتیب چاکرای ریشه، چاکرای خاجی، چاکرای خورشیدی و چاکرای قلب را پاکسازی و تقویت کردید. حال نوبت به چاکرای پنجم یا همان چاکرای گلو می‌رسد.

بدون شک ارتباط کلامی و صحبت کردن در ارتباطات و فرصت‌های ما بسیار مؤثر است. چاکرای پنجم در صحبت کردن و ارتباطات ما نقش بسیار مهمی دارد. با استفاده از این چاکرا ما می‌توانیم صحبت کنیم، آواز بخوانیم، حتی بنویسیم و خلاقیت خودمان را به شیوه‌های متفاوت ابراز کنیم. پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید تا با این چاکرا آشنا شویم و با تمریناتی ساده اما بسیار مهم انسداد آن را برطرف کنیم.

 

چاکرای پنجم یا گلو چیست؟

به دنیای شگفت‌انگیز صدا و ارتباطات در چاکرای گلو خوش آمدید!

صدا نوعی موج و ارتعاش است و هر چیزی در طبیعت در حال ارتعاش است؛ سلول‌های بدن، ضربان قلب، نفس‌ها، کلماتی که به زبان می‌آورید و ... . انرژی هم نوعی ارتعاش است که در بدن ما در جریان است. ما می‌خواهیم این ارتعاش را در گلویمان هماهنگ و یکدست کنیم.
چاکرای گلو در ارتباطات ما و خصوصا ارتباط کلامی نقش بسیار مهمی دارد. این چاکرا در راستای ستون مهره‌ها و هم‌سطح با حنجره قرار گرفته است. از نمای روبه‌رو می‌توان گفت این چاکرا هم‌سطح گودی جلوی گردن قرار می‌گیرد.

این چاکرا منبع خلاقیت ما است. جایی که ما با خلاقیت خودمان را ابراز می‌کنیم. خیلی‌ها چاکرای دوم را مرکز آفرینش و خلاقیت می‌دانند اما خلاقیت چاکرای گلو، خلاقیتی آگاهانه‌تر است. با صحبت کردن، نوشتن، آواز خواندن، رقصیدن، اجرا کردن و نقاشی کردن است که هنرمان را بیان و درون‌مان را ابراز می‌کنیم.
جنبه دیگر ارتباطات این است که ما با صدا واقعیت‌ها را ایجاد می‌کنیم. برای مثال اگر از کسی درخواست لیوان آب کنید یا از کسی بخواهید که فلان کار را برای شما انجام دهد، با صدای خودتان این واقعیت‌ها را می‌سازید و خلق می‌کنید.

 

 خصوصیات چاکرای گلو در یک نگاه 

•    چاکرای پنجم: گلو
•    مکان چاکرای پنجم کجاست: اِتِر، گلو
•    المان چاکرا: صدا
•    نام اصلی چاکرای گلو: «ویسودا» به معنای «پاکسازی و تصفیه»
•    رنگ چاکرای گلو: آبی
•    چالش چاکرای پنجم: دروغ گفتن و تلاش کردن برای تحت تأثیر قرار دادن دیگران با دروغ
•    موهبت چاکرای پنجم: خلاقیت
•    غده مربوط به چاکرای گلو: غده تیروئید

 

نشانه فعالیت یا انسداد چاکرای پنجم (گلو) چیست؟

انسداد یا فعالیت کم چاکرای پنجم: در فعالیت کم این چاکرا فرد خجالتی و ساکت است. صدای او ممکن است بسیار ظریف باشد و همچنین به ابراز وجود تمایلی نداشته باشد. انسداد این چاکرا باعث می‌شود فرد در تکلم با مشکل مواجه شود. مشکلاتی از قبیل لکنت زبان، ترس از حرف زدن، استرس در هنگام حرف زدن و خجالتی بودن به مسدود بودن این چاکرا مربوط می‌شوند. در این حالت فرد دوست دارد به دور از بقیه باشد. همچنین انسداد این چاکرا باعث می‌شود فرد به موسیقی و شعر علاقه نداشته باشد و از آن‌ها لذت نبرد. در مواقعی که نیاز باشد حرف دلش را نمی‌زند.

فعالیت زیاد چاکرای پنجم: فعالیت زیاد این چاکرا باعث فرد بیش از حد صحبت کند، ممکن است صدای بلندی داشته باشد و با آب و تاب حرف بزند و از جایی که حرف زیادی برای گفتن دارد، ممکن است مدام حرف دیگران را قطع کند. با صدای خودش تمام صداهای دیگر را خفه کند.

تعادل در چاکرای پنجم: کسانی که چاکرای پنجم‌شان فعال است، سخنرانان خوبی هستند، در یادگیری زبان‌های مختلف استعداد بالایی دارند و علاوه بر این، شنونده‌های خوبی نیز هستند. فعالیت این چاکرا باعث می‌شود که فرد بتواند حقایق را بر زبان بیاورد و اگر از صحت مطلبی مطمئن و به حقیقت آن معتقد نباشد، از گفتن آن پرهیز کند. این افراد انسان‌های خوش‌مشربی هستند که سخن‌شان به دل می‌نشیند و زمینه‌ی شاعری و سخنوری را نیز دارند. در حالت تعادل این چاکرا فرد ارتباطات روشن و مختصری دارد که از قلب، ثبات و خرد برتر آن شخص سرچشمه می‌گیرد، مهارت‌های شنیداری خوبی دارد و در بیان مطالب شفاف و خلاق است. این فرد از ابراز حقیقت ترسی ندارد. 

حال که به صورت کلی با این چاکرا آشنا شدید، بیاید تا کمی دقیق‌تر این چاکرا را بررسی کنیم و از نحوه شکل‌گیری این چاکرا آگاه شویم.

 

سکوت و چاکرای گلو


چاکرای گلو چگونه شکل می‌گیرد؟

این چاکرا در برهه زمانی 7 تا 10 سالگی شکل می‌گیرد، زمانی که کودک اجتماعی شده و از سوی اطرافیان خود پذیرفته شد، وارد چاکرای پنجم خود می‌شود که در این مرحله شروع می‌کند به آموزش و خود را گسترش می‌دهد. در اینجا، کودکی که مراحل رشد قبلی خود را دست نخورده و ایزوله طی کرده است، برای بیان کردن حقایق درونی خود، ابراز کردن وجود خویش، و سوال پرسیدن احساس آزادی می‌کند و خلاقیت خود را بروز می‌دهد.

مرحله‌ی رشد چاکرای پنجم در سن مدرسه است. در این سن ما اجتماعی شدیم و در حال یادگیری هستیم. ما کتاب می‌خوانیم، فیلم می‌بینیم، با دوستان‌مان صحبت می‌کنیم، به معلم گوش می‌کنیم، در مورد دنیای پیرامون‌مان چیزهایی یاد می‌گیریم که دامنه درک‌مان را گسترش می‌دهند و تمام این موارد در پرتو ارتباطات ایجاد می‌شوند. ما به کمک ارتباط با خودمان و ارتباط با دیگران همه چیز را یاد می‌گیریم.
بنابراین در این مرحله ما باید برقراری ارتباط را یاد بگیریم تا بتوانیم هرچیزی که در درون‌مان است، به اشتراک بگذاریم. زیرا چاکرای گلو، از نخستین مکان‌هایی است که ما به واسطه آن خودمان را ابراز می‌کنیم.

اگر چاکرای گلوی شما مسدود شده باشد، این جمله‌ها را به خودتان می‌گویید:

  • «اگه حرفی بزنم، بقیه فکر می‌کنن احمقم.»،
  • «حرف نزن دختر»،
  • «وقتی وارد جمع شدی هیچی نمی‌گی، حرف نمی‌زنی، خب؟»،
  • «حرف نزنی می‌گن لالی؟»
  • «چرا وقت خودم رو بیخودی هدر بدم برای یه اثر هنری و هیچکسم تحویلش نگیره!»
  • «چرا حرف بزنم وقتی حرفام برای هیچکس مهم نیست!».
  • «تو نمی‌تونی یه‌کم ساکت بمونی حرف نزنی؟»

این صدا و جملاتی که در ذهن می‌آید باعث انسداد بیشتر و بیشتر چاکرای پنجم شما می‌شود. ممکن است فکر کنید که درک نمی‌شوید و گفته‌های شما بی‌اهمیت است یا اینکه نمی‌توانید منظور خودتان را برسانید. این جمله‌هایی که به خودمان می‌گوییم، ارتباط‌مان را مسدود می‌کند.

حال که با نحوه شکل‌گیری این چاکرا آشنا شدید، در ادامه می‌خواهیم با چالش‌ها و موانعی که در رابطه با این چاکرا ممکن است بر سر راه ما قرار بگیرد، آشنا شویم.

 

انسداد و پاکسازی چاکرای گلو


موانع و انسداد چاکرای پنجم چگونه شکل می‌گیرد؟

اول از هر چیزی باید بدانیم که چه چیزی باعث انسداد این چاکرا می‌شود؟ و سپس به تأثیر این موانع بر روان و بدنمان بپردازیم.

موارد زیر بر چاکرای گلو تأثیر می‌گذارند و باعث عدم تعادل در آن می‌شود :

1. دروغ شنیدن یا مجبور شدن به دروغ گفتن: مثلاً زمانی که ناراحتیم، لبخند بزنیم یا اینکه اگر کسی را دوست نداریم ابراز کنیم که او را دوست داریم. در این حالت یاد می‌گیریم به خودمان دروغ بگوییم و حتی حقیقت درون‌مان را نیز متوجه نشویم، اینگونه نمی‌توانیم با دیگران صادق باشیم و احساسات واقعی خودمان را بروز دهیم.

2. اسرار: نوع دیگری از دروغ اسرار است، بسیاری از خانواده‌ها اسراری دارند که به راحتی در مورد آن صحبت نمی‌کنند. به عنوان مثال درباره اعتیاد یکی از اعضاء خانواده یا وضعیت مالی‌شان با کسی صحبت نمی‌کنند. اینگونه کودک یاد می‌گیرد تا هر چیزی را با دیگران در میان نگذارد و این تأثیر بالایی روی کودک دارد. 

3. ارتباط یک طرفه با کودک: بچه‌ها ارتباط گرفتن را از طریق صحبت کردن دوطرفه یاد می‌گیرند. بسیاری از والدین یک طرفه و دستوری صحبت می‌کنند. آن‌ها با کودکان هم‌صحبت نمی‌شوند و از آن‌ها نمی‌خواهند که درباره‌ی افکار و احساسات‌شان صحبت کنند. آن‌ها فقط بینش خودشان را به کودک دیکته می‌کنند. زمانی که کودک نادیده گرفته شود، ارتباط را یاد نمی‌گیرد و زمانی که کودک از مواردی متأثر می‌شود که نمی‌تواند در مورد آن‌ها صحبت کند، چاکرای پنجم در معرض خطر قرار می‌گیرد.

4. شنیده نشدن و توجه نکردن به کودک: کودکان نیاز دارند که شنیده شوند و به آن‌ها توجه شود. در غیراینصورت حتی ممکن است صدای درون خودشان را هم نشنوند. اگر زمان صحبت کردن‌مان نادیده گرفته شویم، به این باور می‌رسیم که حرف‌های ما مهم نیست، کسی نمی‌خواهد به ما توجه کند و گوشه‌گیر می‌شویم.

در نهایت اگر درون شما از ترس، غم، اندوه و احساس گناه پر باشد و آن را ابراز نکنید، انگار که در درون چاکرای گلوی شما یک مانع است که جلوی بروز خلاقیت‌تان را می‌گیرد. اگر ارتباطات را به خوبی بلد باشیم، این همه جنگ و درگیری نخواهیم داشت.
بنابراین جرأت داشته باشید، از حاشیه امن خود بیرون بیایید، سکوت‌تان را بشکنید و خلاق باشید. حقیقت خودتان را با قدرت بگویید و آن را عملی کنید.

 


سوال مهم 1: این آسیب‌ها و ضربه‌های روحی در کودکی، چه تأثیری در ذهن، روان و رفتار ما دارند؟

ما معمولاً دوست داریم درباره اتفاقات و وقایعی که تجربه می‌کنیم با دیگران حرف بزنیم، اما اگر این کار را نکنیم یا به ما توجهی نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟ زمانی که کودکی مشکلی دارد یا مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد اما نتواند با کسی صحبت کند و اگر هم صحبت کند، او را باور نکنند و به جای همدردی، او را سرزنش کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟ او یاد می‌گیرد که نباید درون خودش را برای کسی آشکار کند و وقتی ما این کار را با خودمان کنیم، خودمان را خفه کردیم و پس از مدتی بدن ما به حدی متراکم می‌شود که دیگر به خوبی نمی‌تواند مرتعش شود. اینگونه ما همه چیز را در درون خودمان نگه می‌داریم و انسداد در چاکرای گلومان ایجاد می‌کنیم.
گاهی فکر می‌کنیم که افراد خوب، ساکت و مطیع هستند و نمی‌خواهند تنش یا تغییری ایجاد کنند، ما باید نیازمان به امنیت و تأیید شدن را کنار بگذاریم و با قدرت حرف‌مان را بزنیم، اجازه دهیم مردم احساس‌مان، ایده‌ها و نیازهایمان را بدانند.
در این حالت است که خلاقیت ما شکوفا می‌شود، خلاقیت موجب آفرینش هنرمندان می‌شود و در نهایت ما می‌توانیم عباراتی را بسازیم که شعار و موسیقی ما شوند و دنیای جدیدی را ایجاد کنیم.
به طور خلاصه اگر چاکرای گلو از کودکی به درستی شکل نگیرد با موارد و مشکلات زیر روبه‌رو خواهیم شد:

  • احساس مهم نبودن و شنیده نشدن
  • دروغگویی و پنهان‌کاری و کاهش صمیمیت
  • خلاقیت ما کم می‌شود
  • نمی‌توانیم نظرات خود را ابراز کنیم
  • صدای منتقد درونی، خودش را با جملاتی مثل صحبت نکن نشان می‌دهد
  • احساس می‌کنیم دیگران ما را درک نمی‌کنند.
  • ترس از صحبت کردن
  •  صحبت‌ها و نظرات خود را بی‌اهمیت می‌دانیم
  • اگر یک موسیقی ساخته باشیم، متن ادبی نوشته یا شعر سروده باشیم، طرح زیبایی بر تابلو زده باشیم، و اگر به هر شکل احساسات خود را ابراز کرده باشیم آن‌ها را بی‌ارزش می‌دانیم.


سوال مهم 2:  انسداد این چاکرا باعث چه مشکلاتی را در بدن می‌شود؟

نشانه‌ی انسداد چاکرای پنجم در بدن این است که سر و بدن در یک راستا قرار ندارند. ممکن است گردن به طرفین خم شده باشد یا به جلو آمده و چانه پایین باشد. وقتی سر و بدن در یک راستا باشند فرد در مرکزیت انرژی خود قرار می‌گیرد. فک و گردن افراد سفت و محکم است و یا اغلب موقع صحبت کردن صفت می‌شود. چاکرای گلو بر روی بازوها نیز تدثیر می‌گذارد و انسداد آن باعث سفت شدن شانه‌ها می‌شود و اجازه نمی‌دهد به راحتی دست و شانه‌هایتان را حرکت دهید و خلاقیت خود را ابراز کنید. پس، گرفتگی در عضلات فک، گردن و شانه‌ها از نشانه‌های انسداد این چاکراست. همچنین ممکن است فرد به دلیل عدم توانایی در ابراز خود دچار عارضه‌هایی چون گلو درد و تورم غد لنفاوی گردن شود و دردی همچون بغض کردن اکثر اوقات همراه فرد باشد. از آنجا که غده‌ی وابسته به این چاکرا غده‌ی تیروئید است، ممکن است در صورت انسداد کمبود انرژی در این چاکرا دچار مشکل شود.

 

تعادل در چاکرای پنجم گلو

 

 پاکسازی و تقویت چاکرای گلو 

بسیار خوب! حالا که از آسیب انسداد و عدم تعادل در چاکرای گلو آگاه شدیم به پاکسازی و تقویت آن خواهیم پرداخت. حتما تمریناتی را که در ادامه تا آخر مقاله آمده انجام دهید.

ما باید از درون خودمان را تغییر دهیم و شیوه‌های برقراری ارتباط شفاف را یاد بگیریم. بنابراین تکنیک‌های دیپلماسی و میانجی‌گری را یاد بگیرید. گوش دادن فعال را یاد بگیرید و شنیده‌هایتان را انعکاس دهید، یاد بگیرید که «خودتان» صحبت کنید و به جای امر و نهی کردن به دیگران، از احساسات خودتان صحبت کنید، یاد بگیرید که با چشمان‌تان صحبت کنید.
ما دو گوش و یک دهان داریم و این نشان می‌دهد که گوش دادن از صحبت کردن مهم‌تر است. دنیایی را تصور کنید که در آن ما به خوبی به حقیقت همدیگر گوش می‌دادیم.

یکی از چالش‌های این چاکرا مقابله با «دروغ‌های ظریف کوچک» است. دروغ باعث می‌شود که حقیقت خودمان را زندگی نکنیم و نتوانیم به حقایق دیگران اعتماد کنیم، هرکدام از ما حقیقت خودمان را داریم و این تأثیری است که زندگی روی ما دارد.
وقتی بتوانیم صادقانه و آسیب‌پذیر زندگی کنیم، موهبت هماهنگی، ارتباط روشن و خلاقیت نصیب‌مان می‌شود.

1. نیازی که پشت گفتن یک حقیقت است پیدا کنید. 
کمی فکر کرده و به سؤالات زیر پاسخ دهید: در کدام بخش از زندگی‌تان در مورد حقیقت‌تان صحبت نکردید؟ چه چیزی است که اگر در مورد آن صحبت کنید، می‌ترسید یا شاید از پس انرژی آن برنمی‌آیید؟ چه نیازی به گفتن آن حقیقت دارید؟ ممکن است نیازمند احترام، درک شدن یا قضاوت نشدن باشید. این نیاز خود را پیدا کنید. (دوستانی که در «دوره‌ی اسرار مراقبه» شرکت کرده‌اند، می‌توانند «دفترچه‌ی هفته‌ی سوم» را از آپدیت «شفای چاکرا» دانلود کرده و تمریناتی را که در سطح مشارکت کامل‌تر آمده است انجام دهند.)

2. به احساس خود هنگام حرف نزدن و سکوت توجه کنید: توجه کنید وقتی حرفی را نمی‌زنید، بدن‌تان چه حسی پیدا می‌کند. لازم نیست خودتان را بابت آن سرزنش کنید، فقط به انرژی خودتان توجه کنید و ببینید واقعاً چه چیزی را می‌خواهید به زبان بیاورید و چرا می‌خواهید کسی وجود داشته باشد تا با آن حرف بزنید. تنش را در کجای بدن حس می‌کنید؟ نفس عمیق بکشید و اجازه دهید آن تنش جاری شود.

3. برای ابراز خود مقدمه‌چینی کنید: با خود فکر کنید که چطور می‌توانید از کسی تقاضا کنید که به حرف‌هایتان گوش دهد؟ به عنوان مثال می‌گویید «میدونی... می‌خوام چیز مهمی رو بهت بگم که گفتنش برام سخته، می‌شه ازت بخوام که حرفم رو قطع نکنی؟ می‌خوام قضاوتم نکنی» یا اینکه «می‌ترسم کمکم نکنی یا درکم نکنی» با این مقدمات می‌توانید درمورد حقایقی که دوست دارید به زبان بیاورید صحبت کنید.

4. محکوم نکنید، از احساساتتان صحبت کنید: در بحث‌ها به جای امر و نهی کردن از احساسات خودتان بگویید. کسی را محکوم نکنید، صرفا احساسی که تجربه کردید را به زبان بیاورید. به جای پرخاشگری، مطالبه‌گری و طلبکار بودن، به راحتی خواسته‌ی خود را ابراز کنید.

5. با فردی معتمد از احساسات سرکوب شده حرف بزنید: احساساتی را که تاکنون سرکوب کرده‌اید با مشاور یا دوستی معتمد به زبان بیاورید. می‌توانید بر روی کاغذ بنویسید. اگر هنگام نوشتن یا صحبت کردن گریه‌تان گرفت جلوی خود را نگیرید. اجازه دهید احساساتتان جاری شود. می‌توانید به جایی بروید و فریاد بزنید تا انرژی تخلیه شود.

6. ارتباط چشمی: ارتباط چشمی برقرار کنید. یاد بگیرید که با چشمانتان صحبت کنید. تمرین کنید در هنگام صحبت کردن تماس چشمی داشته باشید.

7. مهارت خوب گوش دادن: زمانی که فردی صحبت میکند به او توجه کنید. گوش دادن را تمرین کنید و شنیده‌های خود را به دیگران بازگو کنید. فراموش نکنید که هیچگاه حرف دیگران را قطع نکنید.
 

 

  تمرین فیزیکی رهاسازی تنش در گلو، فک و گردن  

 

  • زمانی که گردنتان خسته می‌شود، مخصوصا هنگام کار با کامپیوتر و لپتاپ که اکثر افراد به دردهای گردن دچار هستند، سرتان را به اطراف بچرخانید. تا جایی که می‌توانید سرتان را کش دهید تا ماهیچه‌ها باز شوند. می‌توانید سرتان را که به سمت چپ یا راست خم کردید، با یک دست آن را بگیرید و با دست دیگر ماهیچه های سمت دیگر گردن را به آرامی ماساژ دهید و اینگونه تنش گردن را از بین ببرید.
  • دستتان را زیر فک قرار دهید و فشار بدهید. سعی کنید دهانتان را باز کنید و صدا ایجاد کنید. سعی کنید با قدرت فک به فشار دست غلبه کنید. این تمرین عضلات فک شما را به طرفین حرکت می‌دهد، فک را باز می‌کند و تنش را از بین می‌برد.

 

 

  1.  تمرین بیوانرژیک برای تقویت چاکرای پنجم  

بسیار خوب حالا نوبت تمرینات بیوانرژیک برای تقویت چاکرای پنجم است. این تمرینات بخشی از حرکات یوگا است که به تعادل انرژی در چاکرای پنجم یا همان چاکرای گلو کمک می‌کند. برای تمرین امروز خوب سروصدا کنید تا انرژی شما تخلیه شود. تا جایی که دیگران اذیت نشوند صدای خود را رها کنید. میتوانید به جای خلوتی بروید و یا با دوستانتان این تمرینها را انجام دهید تا به راحتی بتوانید سروصدا کنید.

توجه: اگر مشکل و دردی در بدن دارید تمرینات فیزیکی را که در و یدیوی زیر آمده به آرامی انجام دهید و یا با مربی ورزشی خود مشورت کنید. 

تمرینات یوگا برای پاکسازی و تقویت چاکرای گلو

 

  2.  تمرین معنوی برای تقویت چاکرای پنجم  

همه‌ی ما در حال خواندن یک سمفونی هستیم و می خواهیم دنیایی جدید بسازیم و حقیقت‌مان را آشکار کنیم. گفتن حقیقت باعث می‌شود به حقایق بزرگتری برسیماما سکوت معایب بسیاری دارد. سکوت باعث می شود که ما در همین وضعیتی که هستیم بمانیم. در وضعیت ترس، احساس گناه، شرم، غم، اندوه و دروغ. سکوت به دروغ‌ها جان دوباره می‌دهد و چون حقیقت گفته نمی شود مردم هر چیزی را باور می‌کنند. در فرهنگ‌های مختلف ممکن است افراد خوب را افرادی ساکت و مطیع بدانند. افرادی که هیچ انتقادی مفید و سازنده‌ای هم نمی‌کنند. اما ما باید ترس‌ها را کنار گذاشته و با قدرت و عاقلانه حرف‌مان را بزنیم، اجازه دهیم مردم احساس‌مان، ایده‌ها و نیازهایمان را بدانند.

اگر ابراز وجود را حق خودمان بدانیم خلاقیت ما شکوفا می‌شود. خلاقیت موجب آفرینش هنرمندان می‌شود و در نهایت ما می‌توانیم عباراتی را بسازیم که شعار و موسیقی ما شوند و دنیای جدیدی را ایجاد کنیم و عشق را به جهان هدیه دهیم. پس جرأت کنید و از قالبتان بیرون بیایید؛ سکوت خود را بشکنید و خلاق باشید.  هنر درونتان را زنده کنید و آن را عملی کنید.

چه تمرین‌هایی انجام دهیم تا بتوانیم تغییر ایجاد کنیم؟

ما باید از درون تغییر کنیم. چه از لحاظ ذهنی و چه از لحاظ روحانی. پس علاوه بر یادگیری مهار‌ت‌های ارتباطی که بالا توضیح داده شد باید روح خود را نیز پاک کنیم. مهارت‌های ارتباطی خود را مانند خوب گوش دادن، خوب حرف زدن و محکوم نکردن، تماس چشمی بهتر و بهتر کنید و روح خود را همسو با آن پرورش دهید.

1.    مدیتیشن چاکرای گلو؛ تنفس نور آبی: در جایی ساکت و آرام بنشینید، چشمانتان را ببندید و نفس عمیق بکشید. تصور کنید نوری آبی رنگ را تنفس می‌کنید. این نور لطیف سراسر بدن شما را روشن و پاک می‌کند. چند ثانیه نفس خود را نگه دارید و تصور کنید نور به همه جا می‌رسد، موانع را پیدا می‌کند و کمک می‌کند که آن را از بدن خارج کنید. سپس در هنگام بازدم هوای خاکستری رنگ موانع را به بیرون فوت کنید. دوباره به هنگام دم نور آبی درخشان را وارد بدن کنید و با کمک آن انسداد و موانع را پاک کنید و نفس خاکستری را خارج کنید. این کار را تا جایی انجام دهید که احساس کنید سراسر نور و زیبایی هستید. می‌توانید همزمان جملات تأکیدی که در ادامه آمده نیز با خود تکرار کنید.

2.    کمی خودتان را غرق در هنر کنید، حتی اگر مهارت ندارید! احساستتان را با کمک هنر ابراز کنید. با رنگ و قلم و شعر و رقص و ساز و آواز، خودتان را تخلیه کنید تا روحتان سرشار از شادی شود. یادتان باشد نتیجه‌ی کارتان را قضاوت نکنید، هیچ چیز خوب یا بد وجود ندارد. تنها احساساتان را جاری کنید.
اگر هیچگاه به انجام کارهای هنری فکر نکردید هیچ ایرادی ندارد، فقط یک رنگ بردارید و به تابلو بپاشید، با دستتان رنگ‌ها را مخلوط کنید. هر چه دوست دارید بکشید و بخوانید و لذت ببرید. آواز بخوانید. شعر یا آوازی را که دوست دارید با صدای بلند بخوانید. شاعری کنید. بنویسید، نقاشی کنید. کودک درونتان را شاد کنید.

3.  قدرت موسیقی:  ما دائماً با صداها بمباران شده‌ایم، صدای وسایل نقلیه، صدای زنگ، صدای تلفن و ... . و اینگونه هارمونی خودمان خارج شدیم. پس حتما مراقبه و موسیقی را وارد روتین زندگی خود کنید و ریتم و ارتعاش بدنتان را متعادل کنید.

4. جملات تأکیدی چاکرای گلو: از جملات تأکیدی استفاده کنید. می‌توانید جملاتی را بسازید که با آن‌ها ارتباط بهتری برقرار می‌کنید.

  • من می توانم حقیقت خود را به زبان بیاورم.
  • صدای من اهمیت دارد.
  • حقیقت من اهمیت دارد.
  • من عمیقا به دیگران گوش می‌دهم.
  • خلاقیت در من جاری است.
  • من در هماهنگی زندگی می‌کنم.

 



به شما تبریک می‌گوییم! تا الان با پنج چاکرای بدن آشنا شدید و تمریناتی برای پاکسازی و ازادسازی انرژی در آن‌ها یاد گرفتید. دیدیم که انسداد این چاکرا چقدر بر اعتماد به نفس، ابراز وجود و خلاقیت ما تأثیر می‌گذارد. پس سعی کنید هر روز تمریناتی را که گفته شد انجام دهید تا از قدرت درونی خود آگاه شوید.
چقدر دنیا زیبا می‌شود اگر یاد بگیریم به درستی با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم. چقدر خوب می‌شود که از حالا برای تربیت و شکوفایی فرزندانتان تلاش کنید، مهارت‌های ارتباطی خود را بالا ببرید و تا می‌توانید یاد بگیرید. ما وظیفه داریم مهارت‌هایی را که در خانه و مدرسه به درستی یادمان ندادند فرا بگیریم تا زندگی بهتری برای فرزندان و تمام افراد زندگی‌مان رقم بزنیم.

و در آخر توصیه می کنیم اگر از قصد پاکسازی چاکراهایتان را دارید از مقاله چاکرای اول شروع کنید. حتما حتما حتما مراقبه و مدیتیشن را در روال زندگی خود قرار دهید تا از فواید بی نظیر آن بهره ببرید. ذهنِ آرام و سرزنده، تیزتر و برنده تر از هر چیز دیگری است.

 

 


نظر شما درمورد چاکرای گلو چیست؟ آیا این چاکرای در بدن شما متعادل است؟
حتما تمرینات این مقاله را انجام دهید و نتایج خود را در بخش کامنت برای ما و دوستانتان بنویسید.

 

برای ثبت نظر ارزشمند خود، به پایین صفحه مراجعه کنید. 👇👇

تیم تحقیقاتی و مقاله نویسی سایت رویال مایند

شناخت چاکرای پنجم  |  گلو
 

کمی به سوالات زیر فکر کنید:

•    آیا شما اعتماد به نفس صحبت کردن ندارید؟
•    نمی‌توانید عقاید و نظراتتان را به راحتی بیان کنید؟
•    یا اینکه خیلی پرحرفی می‌کنید و حتی از غیبت کردن لذت می‌برید؟
•    به جای شنیدن صحبت‌های دیگران، در حرفشان می‌پرید؟
•    آیا آرزو داشتید فردی خلاق‌تر می‌بودید؟
•    و سوال آخر، آیا چیزی درباره چاکرای گلو، انسداد و فعال بودن آن می‌دانید؟

اگر می‌خواهید خوش‌سخن و خلاق و پر از ایده‌های زیبا شوید، راه‌حل درون شماست. باید چاکرای پنجم خود را پاکسازی و تقویت کنید تا تلاش‌های شما برای بهتر شدن فن بیان و بالا رفتن اعتماد‌به‌نفس به بهترین شکل نتیجه دهد.

اگر از مقاله‌ی چاکرای اول شروع کرده باشید و با ما همراه بوده‌اید، تا اینجا به ترتیب چاکرای ریشه، چاکرای خاجی، چاکرای خورشیدی و چاکرای قلب را پاکسازی و تقویت کردید. حال نوبت به چاکرای پنجم یا همان چاکرای گلو می‌رسد.

بدون شک ارتباط کلامی و صحبت کردن در ارتباطات و فرصت‌های ما بسیار مؤثر است. چاکرای پنجم در صحبت کردن و ارتباطات ما نقش بسیار مهمی دارد. با استفاده از این چاکرا ما می‌توانیم صحبت کنیم، آواز بخوانیم، حتی بنویسیم و خلاقیت خودمان را به شیوه‌های متفاوت ابراز کنیم. پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید تا با این چاکرا آشنا شویم و با تمریناتی ساده اما بسیار مهم انسداد آن را برطرف کنیم.

 

چاکرای پنجم یا گلو چیست؟

به دنیای شگفت‌انگیز صدا و ارتباطات در چاکرای گلو خوش آمدید!

صدا نوعی موج و ارتعاش است و هر چیزی در طبیعت در حال ارتعاش است؛ سلول‌های بدن، ضربان قلب، نفس‌ها، کلماتی که به زبان می‌آورید و ... . انرژی هم نوعی ارتعاش است که در بدن ما در جریان است. ما می‌خواهیم این ارتعاش را در گلویمان هماهنگ و یکدست کنیم.
چاکرای گلو در ارتباطات ما و خصوصا ارتباط کلامی نقش بسیار مهمی دارد. این چاکرا در راستای ستون مهره‌ها و هم‌سطح با حنجره قرار گرفته است. از نمای روبه‌رو می‌توان گفت این چاکرا هم‌سطح گودی جلوی گردن قرار می‌گیرد.

این چاکرا منبع خلاقیت ما است. جایی که ما با خلاقیت خودمان را ابراز می‌کنیم. خیلی‌ها چاکرای دوم را مرکز آفرینش و خلاقیت می‌دانند اما خلاقیت چاکرای گلو، خلاقیتی آگاهانه‌تر است. با صحبت کردن، نوشتن، آواز خواندن، رقصیدن، اجرا کردن و نقاشی کردن است که هنرمان را بیان و درون‌مان را ابراز می‌کنیم.
جنبه دیگر ارتباطات این است که ما با صدا واقعیت‌ها را ایجاد می‌کنیم. برای مثال اگر از کسی درخواست لیوان آب کنید یا از کسی بخواهید که فلان کار را برای شما انجام دهد، با صدای خودتان این واقعیت‌ها را می‌سازید و خلق می‌کنید.

 

 خصوصیات چاکرای گلو در یک نگاه 

•    چاکرای پنجم: گلو
•    مکان چاکرای پنجم کجاست: اِتِر، گلو
•    المان چاکرا: صدا
•    نام اصلی چاکرای گلو: «ویسودا» به معنای «پاکسازی و تصفیه»
•    رنگ چاکرای گلو: آبی
•    چالش چاکرای پنجم: دروغ گفتن و تلاش کردن برای تحت تأثیر قرار دادن دیگران با دروغ
•    موهبت چاکرای پنجم: خلاقیت
•    غده مربوط به چاکرای گلو: غده تیروئید

 

نشانه فعالیت یا انسداد چاکرای پنجم (گلو) چیست؟

انسداد یا فعالیت کم چاکرای پنجم: در فعالیت کم این چاکرا فرد خجالتی و ساکت است. صدای او ممکن است بسیار ظریف باشد و همچنین به ابراز وجود تمایلی نداشته باشد. انسداد این چاکرا باعث می‌شود فرد در تکلم با مشکل مواجه شود. مشکلاتی از قبیل لکنت زبان، ترس از حرف زدن، استرس در هنگام حرف زدن و خجالتی بودن به مسدود بودن این چاکرا مربوط می‌شوند. در این حالت فرد دوست دارد به دور از بقیه باشد. همچنین انسداد این چاکرا باعث می‌شود فرد به موسیقی و شعر علاقه نداشته باشد و از آن‌ها لذت نبرد. در مواقعی که نیاز باشد حرف دلش را نمی‌زند.

فعالیت زیاد چاکرای پنجم: فعالیت زیاد این چاکرا باعث فرد بیش از حد صحبت کند، ممکن است صدای بلندی داشته باشد و با آب و تاب حرف بزند و از جایی که حرف زیادی برای گفتن دارد، ممکن است مدام حرف دیگران را قطع کند. با صدای خودش تمام صداهای دیگر را خفه کند.

تعادل در چاکرای پنجم: کسانی که چاکرای پنجم‌شان فعال است، سخنرانان خوبی هستند، در یادگیری زبان‌های مختلف استعداد بالایی دارند و علاوه بر این، شنونده‌های خوبی نیز هستند. فعالیت این چاکرا باعث می‌شود که فرد بتواند حقایق را بر زبان بیاورد و اگر از صحت مطلبی مطمئن و به حقیقت آن معتقد نباشد، از گفتن آن پرهیز کند. این افراد انسان‌های خوش‌مشربی هستند که سخن‌شان به دل می‌نشیند و زمینه‌ی شاعری و سخنوری را نیز دارند. در حالت تعادل این چاکرا فرد ارتباطات روشن و مختصری دارد که از قلب، ثبات و خرد برتر آن شخص سرچشمه می‌گیرد، مهارت‌های شنیداری خوبی دارد و در بیان مطالب شفاف و خلاق است. این فرد از ابراز حقیقت ترسی ندارد. 

حال که به صورت کلی با این چاکرا آشنا شدید، بیاید تا کمی دقیق‌تر این چاکرا را بررسی کنیم و از نحوه شکل‌گیری این چاکرا آگاه شویم.

 

سکوت و چاکرای گلو


چاکرای گلو چگونه شکل می‌گیرد؟

این چاکرا در برهه زمانی 7 تا 10 سالگی شکل می‌گیرد، زمانی که کودک اجتماعی شده و از سوی اطرافیان خود پذیرفته شد، وارد چاکرای پنجم خود می‌شود که در این مرحله شروع می‌کند به آموزش و خود را گسترش می‌دهد. در اینجا، کودکی که مراحل رشد قبلی خود را دست نخورده و ایزوله طی کرده است، برای بیان کردن حقایق درونی خود، ابراز کردن وجود خویش، و سوال پرسیدن احساس آزادی می‌کند و خلاقیت خود را بروز می‌دهد.

مرحله‌ی رشد چاکرای پنجم در سن مدرسه است. در این سن ما اجتماعی شدیم و در حال یادگیری هستیم. ما کتاب می‌خوانیم، فیلم می‌بینیم، با دوستان‌مان صحبت می‌کنیم، به معلم گوش می‌کنیم، در مورد دنیای پیرامون‌مان چیزهایی یاد می‌گیریم که دامنه درک‌مان را گسترش می‌دهند و تمام این موارد در پرتو ارتباطات ایجاد می‌شوند. ما به کمک ارتباط با خودمان و ارتباط با دیگران همه چیز را یاد می‌گیریم.
بنابراین در این مرحله ما باید برقراری ارتباط را یاد بگیریم تا بتوانیم هرچیزی که در درون‌مان است، به اشتراک بگذاریم. زیرا چاکرای گلو، از نخستین مکان‌هایی است که ما به واسطه آن خودمان را ابراز می‌کنیم.

اگر چاکرای گلوی شما مسدود شده باشد، این جمله‌ها را به خودتان می‌گویید:

  • «اگه حرفی بزنم، بقیه فکر می‌کنن احمقم.»،
  • «حرف نزن دختر»،
  • «وقتی وارد جمع شدی هیچی نمی‌گی، حرف نمی‌زنی، خب؟»،
  • «حرف نزنی می‌گن لالی؟»
  • «چرا وقت خودم رو بیخودی هدر بدم برای یه اثر هنری و هیچکسم تحویلش نگیره!»
  • «چرا حرف بزنم وقتی حرفام برای هیچکس مهم نیست!».
  • «تو نمی‌تونی یه‌کم ساکت بمونی حرف نزنی؟»

این صدا و جملاتی که در ذهن می‌آید باعث انسداد بیشتر و بیشتر چاکرای پنجم شما می‌شود. ممکن است فکر کنید که درک نمی‌شوید و گفته‌های شما بی‌اهمیت است یا اینکه نمی‌توانید منظور خودتان را برسانید. این جمله‌هایی که به خودمان می‌گوییم، ارتباط‌مان را مسدود می‌کند.

حال که با نحوه شکل‌گیری این چاکرا آشنا شدید، در ادامه می‌خواهیم با چالش‌ها و موانعی که در رابطه با این چاکرا ممکن است بر سر راه ما قرار بگیرد، آشنا شویم.

 

انسداد و پاکسازی چاکرای گلو


موانع و انسداد چاکرای پنجم چگونه شکل می‌گیرد؟

اول از هر چیزی باید بدانیم که چه چیزی باعث انسداد این چاکرا می‌شود؟ و سپس به تأثیر این موانع بر روان و بدنمان بپردازیم.

موارد زیر بر چاکرای گلو تأثیر می‌گذارند و باعث عدم تعادل در آن می‌شود :

1. دروغ شنیدن یا مجبور شدن به دروغ گفتن: مثلاً زمانی که ناراحتیم، لبخند بزنیم یا اینکه اگر کسی را دوست نداریم ابراز کنیم که او را دوست داریم. در این حالت یاد می‌گیریم به خودمان دروغ بگوییم و حتی حقیقت درون‌مان را نیز متوجه نشویم، اینگونه نمی‌توانیم با دیگران صادق باشیم و احساسات واقعی خودمان را بروز دهیم.

2. اسرار: نوع دیگری از دروغ اسرار است، بسیاری از خانواده‌ها اسراری دارند که به راحتی در مورد آن صحبت نمی‌کنند. به عنوان مثال درباره اعتیاد یکی از اعضاء خانواده یا وضعیت مالی‌شان با کسی صحبت نمی‌کنند. اینگونه کودک یاد می‌گیرد تا هر چیزی را با دیگران در میان نگذارد و این تأثیر بالایی روی کودک دارد. 

3. ارتباط یک طرفه با کودک: بچه‌ها ارتباط گرفتن را از طریق صحبت کردن دوطرفه یاد می‌گیرند. بسیاری از والدین یک طرفه و دستوری صحبت می‌کنند. آن‌ها با کودکان هم‌صحبت نمی‌شوند و از آن‌ها نمی‌خواهند که درباره‌ی افکار و احساسات‌شان صحبت کنند. آن‌ها فقط بینش خودشان را به کودک دیکته می‌کنند. زمانی که کودک نادیده گرفته شود، ارتباط را یاد نمی‌گیرد و زمانی که کودک از مواردی متأثر می‌شود که نمی‌تواند در مورد آن‌ها صحبت کند، چاکرای پنجم در معرض خطر قرار می‌گیرد.

4. شنیده نشدن و توجه نکردن به کودک: کودکان نیاز دارند که شنیده شوند و به آن‌ها توجه شود. در غیراینصورت حتی ممکن است صدای درون خودشان را هم نشنوند. اگر زمان صحبت کردن‌مان نادیده گرفته شویم، به این باور می‌رسیم که حرف‌های ما مهم نیست، کسی نمی‌خواهد به ما توجه کند و گوشه‌گیر می‌شویم.

در نهایت اگر درون شما از ترس، غم، اندوه و احساس گناه پر باشد و آن را ابراز نکنید، انگار که در درون چاکرای گلوی شما یک مانع است که جلوی بروز خلاقیت‌تان را می‌گیرد. اگر ارتباطات را به خوبی بلد باشیم، این همه جنگ و درگیری نخواهیم داشت.
بنابراین جرأت داشته باشید، از حاشیه امن خود بیرون بیایید، سکوت‌تان را بشکنید و خلاق باشید. حقیقت خودتان را با قدرت بگویید و آن را عملی کنید.

 


سوال مهم 1: این آسیب‌ها و ضربه‌های روحی در کودکی، چه تأثیری در ذهن، روان و رفتار ما دارند؟

ما معمولاً دوست داریم درباره اتفاقات و وقایعی که تجربه می‌کنیم با دیگران حرف بزنیم، اما اگر این کار را نکنیم یا به ما توجهی نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟ زمانی که کودکی مشکلی دارد یا مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد اما نتواند با کسی صحبت کند و اگر هم صحبت کند، او را باور نکنند و به جای همدردی، او را سرزنش کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟ او یاد می‌گیرد که نباید درون خودش را برای کسی آشکار کند و وقتی ما این کار را با خودمان کنیم، خودمان را خفه کردیم و پس از مدتی بدن ما به حدی متراکم می‌شود که دیگر به خوبی نمی‌تواند مرتعش شود. اینگونه ما همه چیز را در درون خودمان نگه می‌داریم و انسداد در چاکرای گلومان ایجاد می‌کنیم.
گاهی فکر می‌کنیم که افراد خوب، ساکت و مطیع هستند و نمی‌خواهند تنش یا تغییری ایجاد کنند، ما باید نیازمان به امنیت و تأیید شدن را کنار بگذاریم و با قدرت حرف‌مان را بزنیم، اجازه دهیم مردم احساس‌مان، ایده‌ها و نیازهایمان را بدانند.
در این حالت است که خلاقیت ما شکوفا می‌شود، خلاقیت موجب آفرینش هنرمندان می‌شود و در نهایت ما می‌توانیم عباراتی را بسازیم که شعار و موسیقی ما شوند و دنیای جدیدی را ایجاد کنیم.
به طور خلاصه اگر چاکرای گلو از کودکی به درستی شکل نگیرد با موارد و مشکلات زیر روبه‌رو خواهیم شد:

  • احساس مهم نبودن و شنیده نشدن
  • دروغگویی و پنهان‌کاری و کاهش صمیمیت
  • خلاقیت ما کم می‌شود
  • نمی‌توانیم نظرات خود را ابراز کنیم
  • صدای منتقد درونی، خودش را با جملاتی مثل صحبت نکن نشان می‌دهد
  • احساس می‌کنیم دیگران ما را درک نمی‌کنند.
  • ترس از صحبت کردن
  •  صحبت‌ها و نظرات خود را بی‌اهمیت می‌دانیم
  • اگر یک موسیقی ساخته باشیم، متن ادبی نوشته یا شعر سروده باشیم، طرح زیبایی بر تابلو زده باشیم، و اگر به هر شکل احساسات خود را ابراز کرده باشیم آن‌ها را بی‌ارزش می‌دانیم.


سوال مهم 2:  انسداد این چاکرا باعث چه مشکلاتی را در بدن می‌شود؟

نشانه‌ی انسداد چاکرای پنجم در بدن این است که سر و بدن در یک راستا قرار ندارند. ممکن است گردن به طرفین خم شده باشد یا به جلو آمده و چانه پایین باشد. وقتی سر و بدن در یک راستا باشند فرد در مرکزیت انرژی خود قرار می‌گیرد. فک و گردن افراد سفت و محکم است و یا اغلب موقع صحبت کردن صفت می‌شود. چاکرای گلو بر روی بازوها نیز تدثیر می‌گذارد و انسداد آن باعث سفت شدن شانه‌ها می‌شود و اجازه نمی‌دهد به راحتی دست و شانه‌هایتان را حرکت دهید و خلاقیت خود را ابراز کنید. پس، گرفتگی در عضلات فک، گردن و شانه‌ها از نشانه‌های انسداد این چاکراست. همچنین ممکن است فرد به دلیل عدم توانایی در ابراز خود دچار عارضه‌هایی چون گلو درد و تورم غد لنفاوی گردن شود و دردی همچون بغض کردن اکثر اوقات همراه فرد باشد. از آنجا که غده‌ی وابسته به این چاکرا غده‌ی تیروئید است، ممکن است در صورت انسداد کمبود انرژی در این چاکرا دچار مشکل شود.

 

تعادل در چاکرای پنجم گلو

 

 پاکسازی و تقویت چاکرای گلو 

بسیار خوب! حالا که از آسیب انسداد و عدم تعادل در چاکرای گلو آگاه شدیم به پاکسازی و تقویت آن خواهیم پرداخت. حتما تمریناتی را که در ادامه تا آخر مقاله آمده انجام دهید.

ما باید از درون خودمان را تغییر دهیم و شیوه‌های برقراری ارتباط شفاف را یاد بگیریم. بنابراین تکنیک‌های دیپلماسی و میانجی‌گری را یاد بگیرید. گوش دادن فعال را یاد بگیرید و شنیده‌هایتان را انعکاس دهید، یاد بگیرید که «خودتان» صحبت کنید و به جای امر و نهی کردن به دیگران، از احساسات خودتان صحبت کنید، یاد بگیرید که با چشمان‌تان صحبت کنید.
ما دو گوش و یک دهان داریم و این نشان می‌دهد که گوش دادن از صحبت کردن مهم‌تر است. دنیایی را تصور کنید که در آن ما به خوبی به حقیقت همدیگر گوش می‌دادیم.

یکی از چالش‌های این چاکرا مقابله با «دروغ‌های ظریف کوچک» است. دروغ باعث می‌شود که حقیقت خودمان را زندگی نکنیم و نتوانیم به حقایق دیگران اعتماد کنیم، هرکدام از ما حقیقت خودمان را داریم و این تأثیری است که زندگی روی ما دارد.
وقتی بتوانیم صادقانه و آسیب‌پذیر زندگی کنیم، موهبت هماهنگی، ارتباط روشن و خلاقیت نصیب‌مان می‌شود.

1. نیازی که پشت گفتن یک حقیقت است پیدا کنید. 
کمی فکر کرده و به سؤالات زیر پاسخ دهید: در کدام بخش از زندگی‌تان در مورد حقیقت‌تان صحبت نکردید؟ چه چیزی است که اگر در مورد آن صحبت کنید، می‌ترسید یا شاید از پس انرژی آن برنمی‌آیید؟ چه نیازی به گفتن آن حقیقت دارید؟ ممکن است نیازمند احترام، درک شدن یا قضاوت نشدن باشید. این نیاز خود را پیدا کنید. (دوستانی که در «دوره‌ی اسرار مراقبه» شرکت کرده‌اند، می‌توانند «دفترچه‌ی هفته‌ی سوم» را از آپدیت «شفای چاکرا» دانلود کرده و تمریناتی را که در سطح مشارکت کامل‌تر آمده است انجام دهند.)

2. به احساس خود هنگام حرف نزدن و سکوت توجه کنید: توجه کنید وقتی حرفی را نمی‌زنید، بدن‌تان چه حسی پیدا می‌کند. لازم نیست خودتان را بابت آن سرزنش کنید، فقط به انرژی خودتان توجه کنید و ببینید واقعاً چه چیزی را می‌خواهید به زبان بیاورید و چرا می‌خواهید کسی وجود داشته باشد تا با آن حرف بزنید. تنش را در کجای بدن حس می‌کنید؟ نفس عمیق بکشید و اجازه دهید آن تنش جاری شود.

3. برای ابراز خود مقدمه‌چینی کنید: با خود فکر کنید که چطور می‌توانید از کسی تقاضا کنید که به حرف‌هایتان گوش دهد؟ به عنوان مثال می‌گویید «میدونی... می‌خوام چیز مهمی رو بهت بگم که گفتنش برام سخته، می‌شه ازت بخوام که حرفم رو قطع نکنی؟ می‌خوام قضاوتم نکنی» یا اینکه «می‌ترسم کمکم نکنی یا درکم نکنی» با این مقدمات می‌توانید درمورد حقایقی که دوست دارید به زبان بیاورید صحبت کنید.

4. محکوم نکنید، از احساساتتان صحبت کنید: در بحث‌ها به جای امر و نهی کردن از احساسات خودتان بگویید. کسی را محکوم نکنید، صرفا احساسی که تجربه کردید را به زبان بیاورید. به جای پرخاشگری، مطالبه‌گری و طلبکار بودن، به راحتی خواسته‌ی خود را ابراز کنید.

5. با فردی معتمد از احساسات سرکوب شده حرف بزنید: احساساتی را که تاکنون سرکوب کرده‌اید با مشاور یا دوستی معتمد به زبان بیاورید. می‌توانید بر روی کاغذ بنویسید. اگر هنگام نوشتن یا صحبت کردن گریه‌تان گرفت جلوی خود را نگیرید. اجازه دهید احساساتتان جاری شود. می‌توانید به جایی بروید و فریاد بزنید تا انرژی تخلیه شود.

6. ارتباط چشمی: ارتباط چشمی برقرار کنید. یاد بگیرید که با چشمانتان صحبت کنید. تمرین کنید در هنگام صحبت کردن تماس چشمی داشته باشید.

7. مهارت خوب گوش دادن: زمانی که فردی صحبت میکند به او توجه کنید. گوش دادن را تمرین کنید و شنیده‌های خود را به دیگران بازگو کنید. فراموش نکنید که هیچگاه حرف دیگران را قطع نکنید.
 

 

  تمرین فیزیکی رهاسازی تنش در گلو، فک و گردن  

 

  • زمانی که گردنتان خسته می‌شود، مخصوصا هنگام کار با کامپیوتر و لپتاپ که اکثر افراد به دردهای گردن دچار هستند، سرتان را به اطراف بچرخانید. تا جایی که می‌توانید سرتان را کش دهید تا ماهیچه‌ها باز شوند. می‌توانید سرتان را که به سمت چپ یا راست خم کردید، با یک دست آن را بگیرید و با دست دیگر ماهیچه های سمت دیگر گردن را به آرامی ماساژ دهید و اینگونه تنش گردن را از بین ببرید.
  • دستتان را زیر فک قرار دهید و فشار بدهید. سعی کنید دهانتان را باز کنید و صدا ایجاد کنید. سعی کنید با قدرت فک به فشار دست غلبه کنید. این تمرین عضلات فک شما را به طرفین حرکت می‌دهد، فک را باز می‌کند و تنش را از بین می‌برد.

 

 

  1.  تمرین بیوانرژیک برای تقویت چاکرای پنجم  

بسیار خوب حالا نوبت تمرینات بیوانرژیک برای تقویت چاکرای پنجم است. این تمرینات بخشی از حرکات یوگا است که به تعادل انرژی در چاکرای پنجم یا همان چاکرای گلو کمک می‌کند. برای تمرین امروز خوب سروصدا کنید تا انرژی شما تخلیه شود. تا جایی که دیگران اذیت نشوند صدای خود را رها کنید. میتوانید به جای خلوتی بروید و یا با دوستانتان این تمرینها را انجام دهید تا به راحتی بتوانید سروصدا کنید.

توجه: اگر مشکل و دردی در بدن دارید تمرینات فیزیکی را که در و یدیوی زیر آمده به آرامی انجام دهید و یا با مربی ورزشی خود مشورت کنید. 

تمرینات یوگا برای پاکسازی و تقویت چاکرای گلو

 

  2.  تمرین معنوی برای تقویت چاکرای پنجم  

همه‌ی ما در حال خواندن یک سمفونی هستیم و می خواهیم دنیایی جدید بسازیم و حقیقت‌مان را آشکار کنیم. گفتن حقیقت باعث می‌شود به حقایق بزرگتری برسیماما سکوت معایب بسیاری دارد. سکوت باعث می شود که ما در همین وضعیتی که هستیم بمانیم. در وضعیت ترس، احساس گناه، شرم، غم، اندوه و دروغ. سکوت به دروغ‌ها جان دوباره می‌دهد و چون حقیقت گفته نمی شود مردم هر چیزی را باور می‌کنند. در فرهنگ‌های مختلف ممکن است افراد خوب را افرادی ساکت و مطیع بدانند. افرادی که هیچ انتقادی مفید و سازنده‌ای هم نمی‌کنند. اما ما باید ترس‌ها را کنار گذاشته و با قدرت و عاقلانه حرف‌مان را بزنیم، اجازه دهیم مردم احساس‌مان، ایده‌ها و نیازهایمان را بدانند.

اگر ابراز وجود را حق خودمان بدانیم خلاقیت ما شکوفا می‌شود. خلاقیت موجب آفرینش هنرمندان می‌شود و در نهایت ما می‌توانیم عباراتی را بسازیم که شعار و موسیقی ما شوند و دنیای جدیدی را ایجاد کنیم و عشق را به جهان هدیه دهیم. پس جرأت کنید و از قالبتان بیرون بیایید؛ سکوت خود را بشکنید و خلاق باشید.  هنر درونتان را زنده کنید و آن را عملی کنید.

چه تمرین‌هایی انجام دهیم تا بتوانیم تغییر ایجاد کنیم؟

ما باید از درون تغییر کنیم. چه از لحاظ ذهنی و چه از لحاظ روحانی. پس علاوه بر یادگیری مهار‌ت‌های ارتباطی که بالا توضیح داده شد باید روح خود را نیز پاک کنیم. مهارت‌های ارتباطی خود را مانند خوب گوش دادن، خوب حرف زدن و محکوم نکردن، تماس چشمی بهتر و بهتر کنید و روح خود را همسو با آن پرورش دهید.

1.    مدیتیشن چاکرای گلو؛ تنفس نور آبی: در جایی ساکت و آرام بنشینید، چشمانتان را ببندید و نفس عمیق بکشید. تصور کنید نوری آبی رنگ را تنفس می‌کنید. این نور لطیف سراسر بدن شما را روشن و پاک می‌کند. چند ثانیه نفس خود را نگه دارید و تصور کنید نور به همه جا می‌رسد، موانع را پیدا می‌کند و کمک می‌کند که آن را از بدن خارج کنید. سپس در هنگام بازدم هوای خاکستری رنگ موانع را به بیرون فوت کنید. دوباره به هنگام دم نور آبی درخشان را وارد بدن کنید و با کمک آن انسداد و موانع را پاک کنید و نفس خاکستری را خارج کنید. این کار را تا جایی انجام دهید که احساس کنید سراسر نور و زیبایی هستید. می‌توانید همزمان جملات تأکیدی که در ادامه آمده نیز با خود تکرار کنید.

2.    کمی خودتان را غرق در هنر کنید، حتی اگر مهارت ندارید! احساستتان را با کمک هنر ابراز کنید. با رنگ و قلم و شعر و رقص و ساز و آواز، خودتان را تخلیه کنید تا روحتان سرشار از شادی شود. یادتان باشد نتیجه‌ی کارتان را قضاوت نکنید، هیچ چیز خوب یا بد وجود ندارد. تنها احساساتان را جاری کنید.
اگر هیچگاه به انجام کارهای هنری فکر نکردید هیچ ایرادی ندارد، فقط یک رنگ بردارید و به تابلو بپاشید، با دستتان رنگ‌ها را مخلوط کنید. هر چه دوست دارید بکشید و بخوانید و لذت ببرید. آواز بخوانید. شعر یا آوازی را که دوست دارید با صدای بلند بخوانید. شاعری کنید. بنویسید، نقاشی کنید. کودک درونتان را شاد کنید.

3.  قدرت موسیقی:  ما دائماً با صداها بمباران شده‌ایم، صدای وسایل نقلیه، صدای زنگ، صدای تلفن و ... . و اینگونه هارمونی خودمان خارج شدیم. پس حتما مراقبه و موسیقی را وارد روتین زندگی خود کنید و ریتم و ارتعاش بدنتان را متعادل کنید.

4. جملات تأکیدی چاکرای گلو: از جملات تأکیدی استفاده کنید. می‌توانید جملاتی را بسازید که با آن‌ها ارتباط بهتری برقرار می‌کنید.

  • من می توانم حقیقت خود را به زبان بیاورم.
  • صدای من اهمیت دارد.
  • حقیقت من اهمیت دارد.
  • من عمیقا به دیگران گوش می‌دهم.
  • خلاقیت در من جاری است.
  • من در هماهنگی زندگی می‌کنم.

 



به شما تبریک می‌گوییم! تا الان با پنج چاکرای بدن آشنا شدید و تمریناتی برای پاکسازی و ازادسازی انرژی در آن‌ها یاد گرفتید. دیدیم که انسداد این چاکرا چقدر بر اعتماد به نفس، ابراز وجود و خلاقیت ما تأثیر می‌گذارد. پس سعی کنید هر روز تمریناتی را که گفته شد انجام دهید تا از قدرت درونی خود آگاه شوید.
چقدر دنیا زیبا می‌شود اگر یاد بگیریم به درستی با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم. چقدر خوب می‌شود که از حالا برای تربیت و شکوفایی فرزندانتان تلاش کنید، مهارت‌های ارتباطی خود را بالا ببرید و تا می‌توانید یاد بگیرید. ما وظیفه داریم مهارت‌هایی را که در خانه و مدرسه به درستی یادمان ندادند فرا بگیریم تا زندگی بهتری برای فرزندان و تمام افراد زندگی‌مان رقم بزنیم.

و در آخر توصیه می کنیم اگر از قصد پاکسازی چاکراهایتان را دارید از مقاله چاکرای اول شروع کنید. حتما حتما حتما مراقبه و مدیتیشن را در روال زندگی خود قرار دهید تا از فواید بی نظیر آن بهره ببرید. ذهنِ آرام و سرزنده، تیزتر و برنده تر از هر چیز دیگری است.

 

 


نظر شما درمورد چاکرای گلو چیست؟ آیا این چاکرای در بدن شما متعادل است؟
حتما تمرینات این مقاله را انجام دهید و نتایج خود را در بخش کامنت برای ما و دوستانتان بنویسید.

 

برای ثبت نظر ارزشمند خود، به پایین صفحه مراجعه کنید. 👇👇

تیم تحقیقاتی و مقاله نویسی سایت رویال مایند

نظر شما درباره این مطلب

برای شرکت در بخش نظرات باید در سایت رویال مایند ثبت نام کنید. ثبت نام در سایت رویال مایند رایگان است و کمتر از ۳۰ ثانیه زمان می برد.

ورود به سایت ثبت نام