چاکرای سوم | تقویت و پاکسازی چاکرای خورشیدی + تمرین ویدیویی

زمان مطالعه : 15 دقیقه

چکیده این مطلب : چاکرای سوم یا چاکرای خورشیدی برابر است با قدرت! این چاکرا مهم‌ترین مرکز ذخیره انرژی است و کسانی که چاکرای سوم‌شان فعال است دارای راندمان کاری بالا و اراده قدرتمندی هستند و تأثیر و نفوذ بسیاری روی اطرافیان خود دارند. در یک کلام از عزت‌نفس بالایی برخوردارند. پس با ما همراه باشید تا این قدرت را درونتان زنده کنید.

شناخت چاکرای سوم  |  چاکرای خورشیدی
 


آیا شما از دوست‌داران قدرت هستید؟

عزت‌نفس شما پایین است؟ نمی‌توانید در آرامش و متانت از حق خود دفاع کنید؟ 

می‌دانستید اگر به درونتان توجه کنید می‌توانید قدرت خود را آزاد کنید و تأثیر فوق‌العاده‌ای روی دیگران داشته باشید؟

اگر تا به حال چیزی درباره چاکرای سوم شنیده باشید، به احتمال بسیار، نام قدرت به گوش‌تان خورده. این چاکرا مهم‌ترین مرکز ذخیره انرژی است، نام دیگر چاکرای سوم، چاکرای قدرت یا چاکرای خورشیدی است. کسانی که چاکرای سوم‌شان فعال است دارای راندمان کاری بالا و اراده‌ی قدرتمندی هستند و تأثیر بسیاری روی اطرافیان خود دارند. البته این به معنی سلطه گری بر دیگران نیست. در انتهای مقاله به مفهوم دیگری از قدرت می پردازیم. با ما همراه باشید.

 

چاکرای سوم یا چاکرای خورشیدی چیست؟

ما از چاکرای اول و زمین شروع کردیم، فنداسیون‌مان را ساختیم و ثابت شدیم؛ رو به بالا و به سمت چاکرای دوم و آب حرکت کردیم و انرژی در ما جاری شد؛ حالا ماده و حرکت را می‌گیریم و از آن‌ها آتش - المان چاکرای سوم - ایجاد می‌کنیم.

چاکرای سوم اسامی مختلفی دارد که رایج‌ترین آن‌ها چاکرای خورشیدی است. این چاکرا در بالای ناف و زیر دنده‌های قفسه‌ی سینه، یعنی تقریباً روی معده قرار گرفته است. خصلت مهم این چاکرا این است که انرژی حیاتی را در خودش ذخیره می‌کند. این چاکرا مرکز قدرت و اراده است و در تعریف شخصیت و خود-انگاره نقش مهمی ایفا می‌کند. نام دیگر این چاکرا «مانیپورا» به معنای «گوهر درخشان» است.

 

خصوصیات چاکرای سوم در یک نگاه

  • نام چاکرای سوم: خورشیدی
  • چاکرای سوم کجاست: بالای ناف و زیر دنده‌های قفسه‌ی سینه
  • المان چاکرای سوم: آتش
  • نام اصلی چاکرای خورشیدی: «مانیپورا» به معنای «گوهر درخشان»
  • رنگ چاکرای خورشیدی: زرد
  • چالش چاکرای سوم: غلبه بر تردید و احساس شرم
  • موهبت چاکرای سوم: احساس قدرت

 

نشانه فعالیت یا انسداد چاکرای سوم (خورشیدی) چیست؟

فعالیت زیاد چاکرای سوم: فعالیت زیاد این چاکرا باعث می‌شود فرد بیش از حد سلطه‌جو، کنترل‌گر و قدرت‌طلب شود، اینکه بخواهد بر همه تسلط داشته باشد. ممکن است بخواهد خیلی فعال باشد و همیشه کاری برای انجام دادن داشته باشد که در طولانی مدت باعث خستگی و فرسودگی بدن می‌شود.

فعالیت کم و انسداد چاکرای سوم: زمانی که فعالیت چاکرای سوم کم است، فرد قدرت کافی ندارد، منفعل است، اراده‌اش ضعیف است، کارهایش را به سرانجام نمی‌رساند، تسلیم می‌شود، مطیع دستور دیگران است، ثبات و تعادل ندارد و هیجانش کم است. احساس شرم زیاد می‌شود و عزت‌نفس پایین می‌آید، شخصیت وابسته شکل می‌گیرد و فرد نمی‌تواند بر شرایط مختلف تسلط داشته باشد. از نظر فیزیکی، این چاکرا روی عملکردهای گوارشی بدن تأثیر می‌گذارد و انسداد آن باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود. 

تعادل در چاکرای سوم: زمانی که چاکرای سوم متعادل است، شما به جای عدم فعالیت که نشانه فعالیت کم و به جای واکنشی بودن که نشانه فعالیت زیاد این چاکرا است، فردی کنشی یا پرو-اکتیو می‌شوید. در این حالت، مسئول و قابل اعتماد هستید، مسئولیت اهداف‌تان را بر عهده می‌گیرید، خودتان را قربانی شرایط نمی‌دانید، بااراده‌اید و اعتماد به نفس لازم برای ایجاد تغییرات مؤثر در زندگی را دارید و می‌توانید به اهدافی که برای خودتان مشخص می‌کنید برسید. از عزت‌نفس خوبی برخوردارید و مستقل و مسلط بر شرایطید و تأثیر و نفوذ زیادی روی اطرافیان خود دارید. 

هدف ما در این چاکرا، پیدا کردن قدرت‌مان است. اینکه بتوانیم اراده‌مان را تقویت کنیم، قوای جسمی‌مان را تقویت کنیم، انرژی‌مان را افزایش دهیم تا از آن برای فعالیت‌هایی که انتخاب می‌کنیم، استفاده کنیم تا با استفاده از اراده‌مان، خواسته‌های خود را عملی کنیم.

سوال: چرا موضوع اراده و قدرت مهم است؟

مشخصاً ما اگر اراده نداشته باشیم هیچ چیزی را نمی‌توانیم تغییر دهیم. هیچ تکاملی وجود نداشت و همچنان در چاکرای اول و دوم به سر می‌بردیم که تحت تأثیر جاذبه بودند. آب کمترین مقاومت را دارد و همیشه هر جایی که بخواهد می‌رود اما ما به اراده‌مان نیاز داریم تا در مسیر جدید حرکت کنیم. ما نیاز داریم که با خودمان بگوییم: «من نمی‌خوام هر روز تا دیروقت بخوابم، می‌خوام هر روز 5 صبح بیدار باشم و به رویاهایم برسم.»؛ «نمی‌خوام زندگی معمولی داشته باشم و می‌خوام تغییرش بدم»؛ «من نمی‌خواهم غذاهای چرب و شیرینی‌های مضر بخورم، می‌خوام غذای سالم بخورم». ما برای ایجاد تغییر و پیشرفت باید قدرت داشته باشیم و بدون قدرت و اراده هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم.

حال که به طور کلی با چاکرای خورشیدی آشنا شدید، در ادامه می‌خواهیم با نحوه شکل‌گیری این چاکرا آشنا شویم.

انسداد چاکرای سوم یا چاکرای خورشیدی

 

شکل‌گیری چاکرای سوم

بسیار خوب، برهه زمانی شکل‌گیری این چاکرا چه زمانی است؟ 18 ماهگی تا 4 سالگی.
بیایید مراحل تکاملی این چاکرا را بررسی کنیم که تقریباً از 18 ماهگی شروع شده و تا 4 سالگی ادامه دارد، در طی این برهه چه اتفاقی برای کودک می‌افتد؟

در این سن، و درست در هنگامی که کودک به اندازه کافی بالغ شده و قادر به کنترل تکانه‌های خود می‌شود و زبان را درک می‌کند، «اراده» کشف اعمال می‌شود. در صورتی که والدین افرادی بیش از حد مستبد باشند، اراده کودک از میان می‌رود، و در صورتی هم که خیلی مدارا کنند، کودک احساس داشتن قدرت کاذب می‌کند. چگونگی اعمال قدرت در خانواده، و مدیریت کردن آن محور برنامه‌ریزی کودک می‌شود.
در این مرحله مدام والدین به آن‌ها می‌گویند: «به این دست نزن، این کارو نکن، ساکت باش، تکون نخور و ...» با نهادینه شدن این زبان در کودک، کودک خویشتن‌داری را یاد می‌گیرد. پس چطور پیش رفتن این قسمت به این بستگی دارد که کودک بیش از حد تحت کنترل است یا برای خودش آزادی بیان دارد.

آن‌ها از وابستگی شدید به والدین‌شان بیرون می‌آیند و هویت او تعریف می‌شود. به عبارت دیگر برای خودشان کسی می‌شوند. در این مرحله کودک با توسعه استقلال و اراده‌اش، جملاتی مثل: «نمی‌خوام این کارو انجام بدم.» را به زبان می‌آورد، یاد می‌گیرد بند کفش و دکمه لباسش را ببندد، درست غذا بخورد و انجام دادن کارهایش را یاد می‌گیرد.
در این مرحله کودک در حال توسعه و تعریف هویت‌اش است. به محض اینکه کودک به این کارها تسلط پیدا می‌کند، احساس عزت نفس و درست بودن می‌کند. بنابراین این برهه زمانی، برای شکل‌گیری اراده و قدرت کودک، نقش مهمی دارد و به احتمال زیاد اراده کم یا احساسِ داشتنِ قدرتِ کاذبی که الآن داریم ممکن است به آن برهه برگردد.

حال که با نحوه شکل‌گیری این چاکرا آشنا شدید، در ادامه با چالش‌ها و موانع این چاکرا آشنا خواهیم شد.

 

موانع و انسداد چاکرای سوم  |  این موانع چگونه شکل می‌گیرند؟

برای شناخت چالش‌ها و موانع هر چاکرایی، اولین سوال این است: «چه چیزی باعث انسداد این چاکرا می‌شود؟»
پاسخ ساده است، احساس شرم.

وقتی کودکی شرمنده می‌شود و به او می‌گویند: «چرا این کارو کردی؟!»، پس از آن نحوه انجام آن کار را به هویت خودش گره می‌زند و اگر خوب عمل نکند، فکر می‌کند که به اندازه کافی خوب نیست و این شرم‌آور است که علیه خودمان عمل کنیم.
ممکن است صدایی در سرتان مانند یک منتقد دائم از شما ایراد بگیرد، ممکن است احساس کنید بی‌ارزش هستید، کارهایتان را به سرانجام نمی‌رسانید و به توانایی‌هایتان باور ندارید، زمانی که باورتان ناموفق بودن است، پس تلاش نمی‌کنید. ممکن است دست به سرزنش کردن دیگران بزنید و این نشان می‌دهد که قدرت‌تان را از دست دادید.
حس شرمساری و خشم همیشه با هم هستند. وقتی شخصی کاری را مطابق خواسته‌اش انجام نداده است، احساس شرمساری کرده و به دلیل خشمی که از خود دارد خودش را سرزنش می‌کند. اینگونه افراد یک منتقد درونی شرور دارند. آن‌ها مدام احساس بی‌ارزشی می‌کنند، فکر می‌کنند که اضافی هستند و اهمیتی ندارند.
این منتقد درونی شرور درست مانند خشم است که بیرون می‌آید تا کنترل زندگی را به دست بگیرد اما به دیوار می‌خورد و باز به شخص برمی‌گردد. به همین دلیل افرادی که به خودتخریبی عادت دارند در انرژی گرفتن برای ادامه مسیر دچار مشکل می‌شوند و این به یک چرخه معیوب تبدیل می‌شود. نتیجه این‌ها ضعف اراده، از دست دادن قدرت شخصی و بازیچه دست دیگران شدن است که شرمساری بیشتری دارد. اما باید به این نکته توجه داشت که احساس شرمندگی و شرمساری از بیرون به درون ما می‌آید. زمانی که بتوانیم به آن غلبه کنیم، می‌توانیم از موهبت سرزندگی، انرژی، اراده قوی، عملکرد مؤثر و احساس قدرت بهره‌مند شویم.

 

از کودکی چه مواردی موجب ایجاد احساس شرم و شرمندگی در ما می‌شود؟

1. والدین مستبد و کنترل‌گر: یکی دیگر از مواردی که موجب ایجاد حس شرمساری می‌شود، داشتن والدین مستبد و کنترل‌گر است. چنین والدینی به کودک اجازه نمی‌دهد که خواست و اراده خودش را داشته باشد، برای تربیت کودکان مسئولیت‌پذیر، باید به آن‌ها آزادی عمل بدهیم تا یاد بگیرند مسئول انتخاب‌هایشان باشند.

2. مسئولیت‌هایی فراتر از سن کودک: در آزادی عمل دادن به کودک نیز باید حد تعادل را رعایت کنیم، جنبه دیگری که بر چاکرای سوم ما تأثیر می‌گذارد، دادن مسئولیت‌هایی به کودک است که مناسب سن و سال او نیستند. سپردن خواهر و برادر کوچک‌تر به کودک، مسئولیتی فراتر از سن کودک است و احساس عدم کفایت به او می‌دهد. کودک از متناسب نبودن این مسئولیت با سن خودش آگاهی ندارد. پس احساس کافی نبودن که همیشه همراهش است.

3. حق نداری خودت باشی! جنبه دیگری که روی چاکرای سوم تأثیر دارد این است که به شما اجازه ندهند تا خودتان باشید و با دیگران متفاوت باشید، اینکه همان مسیری را بروید که بقیه اعضاء خانواده رفتند، اینکه نتوانید از مکان شخصی خودتان یعنی چاکرای دوم، خواسته‌تان را عملی کنید.


سوال مهم 1: تأثیر آسیب‌ها و ضربه‌های روحی در کودکی و در نتیجه انسداد چاکرای خورشیدی، چه تأثیری در ذهن و رفتار ما دارند؟

ممکن است به همه یا تعدادی از موارد زیر دچار شویم:

  • در بزرگسالی قدرت اراده‌ی کمی خواهیم داشت و نمی‌توانیم کارهایمان را به انجام برسانیم
  • فردی منفعل می‌شویم و ممکن است با چیزهایی که برایمان مهم است منفعلانه برخورد کنیم
  • در انجام کارها انرژی کافی نخواهیم داشت
  • به سرعت تسلیم می‌شویم و جا می‌زنیم.
  • بیش از حد هیجانی، تهاجمی و پرخاشگر می‌شویم
  • فرد اراده و قدرت تصمیم‌گیری‌اش را از دست می‌دهد و نمی‌تواند به تنهایی از پس کارهای خود بربیاید.
  • این افراد نمی‌توانند به راحتی نظرات و احساسات خود را بیان کنند.
  • قضاوت دیگران و سرزنش خود
  • و در یک کلام انسداد این چاکرا باعث کاهش عزت‌نفس می‌شود

بنابراین وقتی هراس داریم که مالک قدرت‌مان شویم، یعنی این چاکرا نامتعادل است و به جای ساختن زندگی ایده‌آل‌مان، قربانی شرایط و دچار خشم می‌شویم. خشمی که به مقاومت منتهی می‌شود. افراد زیادی وجود دارند که حتی در مقابل چیزهایی که خودشان انتخاب می‌کنند، مقاومت می‌کنند و این انرژی زیادی از آن‌ها می‌گیرد.

 

سوال مهم 2:  فعالیت زیاد و انسداد چاکرای سوم چه مشکلاتی را در بدن به بار می‌آورد؟

فعالیت زیاد این چاکرا باعث می‌شود شکم حالت گرد و برآمده به خود بگیرد و فعالیت کم این چاکرا ممکن است باعث سفتی شکم شود و عضلاتی متعادل نخواهید داشت.
یکی دیگر از تأثیرات این چاکرا تنظیم متابولیسم بدن یعنی تبدیل ماده به انرژی در بدن است. اکثر افراد در این چاکرا انسداد دارند. ممکن است مشکلات گوارشی داشته باشند، در ناحیه شکم احساس سنگینی کنند و یا احساس ‌کنند نمی‌توانند یک نفس عمیق دیافراگمی بکشند. ممکن است حس کنند در آن قسمت دچار تنش، اضطراب و دلشوره شوند.
عده‌ای هم انرژی کمی دارند و احساس افسردگی می‌کنند، حس می‌کنند انرژی‌شان کافی نیست. اگر می‌خواهید به تعادل برسید و آرامش بیشتری در بدن احساس کنید، تمرینات بیوانرژیکی را در بخش‌های پایین ببینید.

پس علاوه بر احساس شرم و نداشتن اراده و قدرت، مشکلات دیگری نیز در بدن رخ می‌دهد:

  • برآمدگی یا خیلی سفت شدن شکم
  • مشکلات گوارشی
  • احساس تنش، اضطراب و دلشوره و ناحیه شکم
  • سنگینی تنفس
  • کمبود انرژی و بی‌رمقی و یا ازدیاد انرژی به طوری که فرد دچار بی‌قراری می‌شود

حالا که با مشکلات انسداد چاکرای سوم آشنا شدیم، نیاز به پاکسازی و ازادسازی و تقویت انرژی این چاکراست تا قدرت درون خود را بیدار کنیم.

 

تعادل در چاکرای خورشیدی


 پاکسازی و تقویت چاکرای سوم 


حال نوبت پاکسازی و تقویت چاکرای خورشیدی است. در این بخش تمریناتی برای افزایش عزت نفس آورده شده که چالش اصلی چاکرای سوم است. و بعد از آن به سراغ تمرینات یوگا و ذهن آگاهی خواهیم رفت که هر چه بیشتر این چاکرا را پاک و تقویت کنیم و قدرت درونی خود را بیدار کنیم.

گفتیم که این چاکرا با احساس شرم، شک و تردید و اراده و استقلال در ارتباط است. پس با برطرف کردن انسداد این چاکرا و آزاد کردن انرژی آن، احساس قدرت بیشتری می‌کنید، کارها را راحت‌تر و موثرتر به انجام خواهید رساند و انرژی بیشتری خواهید داشت. در واقع احساس شرم یعنی خیلی ساده قدرتتان را از دست داده‌اید. پس باید کارهایی را انجام دهید تا قدرت خاموش شده‌ی خود را به یاد آورید، اراده‌ی خود را تقویت کرده و احساس عزت نفس را به خودتان برگردانید. می‌توانید تمرینات زیر را انجام دهید.

 

  تمرین تقویت اراده، غلبه بر شرم و افزایش عزت‌نفس  

1. از خودتان بپرسید: مدیریت قدرت در خانواده‌تان به چه شکل است؟ آیا باعث شده مجبور شوید کاری را انجام دهید؟ در نشان دادن قدرت و اراده‌ی خودتان امنیت داشتید یا می‌ترسیدید حرفی بزنید؟ (مراقب باشید که در حالت قربانی بودن نروید، فقط می‌خواهیم متوجه شویم آیا اراده‌‌ی ما قدرتمند است یا نه، و سپس آن را تقویت کنیم).

2. جملات‌تان را تغییر دهید و به جای گفتن «مجبورم این کار را انجام دهم» بگویید «تصمیم گرفتم این کار را انجام دهم» 

مثال: من مجبور نیستم ظرف‌ها را بشویم، اما برای مرتب شدن آشپزخانه تصمیم گرفتم آن‌ها را بشویم.
          (زمانی که از «باید» استفاده می‌کنید خودبه‌خود مقاومت می‌کنید و می‌گویید نمی‌خوام انجامش بدم.)

3. سرزنش نکردن دیگران: اگر دیگران مقصر بدانید کاری از دستتان برنمی‌آید. اما اگر خودتان را مسئول بدانیدبرای تغییر شرایط به خودتان قدرت می‌دهید. ببینید در چه جنبه‌هایی از زندگی دیگران را سرزنش می‌کنید و مدام غر می‌زنید و با این کار قدرت خودتان را از بین می‌برید.

4. مسئولیت تحقق اهداف‌تان را به عهده بگیرید. استاد انگیزه دادن به خودتان باشید. اجازه دهید تا قصد و نیت‌تان از چاکراهای بالا، پایین بیاید و در چاکرای سوم با انرژی چاکراهای پایینی تلاقی کند و در قالب اراده‌ی قوی شما متجلی شود.

5. لیست کارها: اگر با چالشی مواجهید، لیست اقدامات لازم را بنویسید. بهانه‌ها را کنار گذاشته و خودتان را ملزم به انجام‌شان کنید. یکی یکی موارد لیست خود را خط بزنید. خط زدن کارهایی که به درستی انجام دادید، به ما عزت نفس می‌دهد.

6. به تعویق نیندازید: کاری که همیشه انجام دادنش به تعویق می‌انداختید انتخاب کنید و انجامش دهید. زمانی که این کار را به انجام رساندید، احساس قدرت و توانمندی خواهید کرد.


حال که با موانع و مشکلات انسداد چاکرای سوم آشنا شدیم و راه هایی برای افزایش عزت نفسمان پیدا کردیم، زمان تمرینات فیزیکی و روحانی است.

 

 1.   تمرین بیوانرژیک برای تقویت چاکرای سوم  

در ادامه تمرینات بیوانرژیک برای تقویت چاکرای سوم آماده است که بخشی از حرکات یوگا است. در ابتدا با حرکت «به آتش کشیدن» به آن انرژی می دهیم و سپس با «تمرین هیزم شکن» این چاکرا را تخلیه میکنیم. بعد از این به سراغ حرکات یوگا می رویم تا آن را قوت بخشیم


توجه: اگر مشکل و دردی در بدن دارید تمرینات فیزیکی را که در و یدیوی زیر آمده به آرامی انجام دهید و یا با مربی ورزشی خود مشورت کنید. 

تمرینات یوگا برای تقویت و پاکسازی چاکرای خورشیدی


 2.  تمرین معنوی برای تقویت چاکرای سوم  

بیشتر ما انسان‌ها فکر می‌کنیم که قدرت داشتن به معنای کنترل کردن، تسلط داشتن بر دیگران و داشتن پول بیشتر است. این طرز تفکر ما را ناتوان می‌کند. چرا که در این تعریف قدرت داشتن یک نفر به معنی سلب قدرت دیگری است و این اشتباه است. انسانی که به روشن‌شدگی رسیده، قدرت را طور دیگری می‌بیند.

در الگوی قدیمی قدرت موضوع سلطه‌ی یک نفر بر دیگری در میان است و یا حتی سلطه‌ی جنبه‌ای از خودتان بر بخش دیگر. و این منجر به جدایی می‌شود. اما قدرت واقعی زمانی به وجود می‌آید که به هم بپیوندیم و همه چیز را کنار هم قرار دهیم.
بزرگ شدن در نبود قدرت، در ما عشق به قدرت را ایجاد می‌کند و ما سلطه‌گر می‌شویم. اما باید عشق به قدرت با «قدرت عشق» جایگزین بشود.
ما حس قدرتمند و مقدس درونی خود را از دست داده‌ایم و ارتباط خود را با آن قطع کرده‌ایم. به جای چنگ زدن به قدرت‌ها و عوامل ببیرونی، باید قدرت درونی‌مان را ببینیم. قدرت درونی با 1. همکاری، 2. یکپارچکی و 3. هدف به دست می‌آید.

نکته: پس گرفتن قدرت‌تان بی‌خطر نیست. هیچ تضمینی نیست که چالش نداشته باشید و یا دچار اشتباه نشوید. پس به خودتان سخت نگیرید.


چگونه چاکرای سوم خود را متعادل کنیم؟

به عبارت دیگر چگونه از لحاظ ذهنی و روحانی قدرت را درونمان زنده کنیم؟

1. ما باید یکپارچه باشیم. یعنی اعمال و افکار ما باید با یکدیگر همسو و یکپارچه باشند تا بتوانیم مسئولیت تمام کارهای خود را به عهده بگیریم. 

2. مفهوم قدرت را از نو بنویسیم. مفهوم قدرت این است که در جهان کار خوبی انجام دهیم، به مردم کمک کنیم، تغییر ایجاد کنیم و به جای سوءاستفاده از قدرت، آن را سهیم شویم.

3. همکاری و حمایت: این یک پارادایم قدیمی است که می‌گویند آدم‌ها باید حتما کارهایشان را به تنهایی انجام دهند. اما ما باید به یکدیگر بپیوندیم، حامی باشیم و حمایت شویم و با همدیگر همکاری و مشارکت کنیم.

4. الهام‌بخش باشید: مفهوم قدرت را به گونه‌ای تغییر دهید که به جای نادیده گرفتن دیگران به آن‌ها قدرت دهد و الهام‌بخش باشد. با عملکرد خود نمونه‌ای خوب از این مفهوم باشید.

 

5.   مراقبه پاکسازی چاکرای سوم؛ تنفس نور طلایی درخشان:

  • در جایی ساکت و آرام بنشینید، چشمانتان را ببندید و چند نفس عمیق بکشید.
  • حالا تصور کنید نوری لطیف و طلایی رنگ را تنفس می‌کنید. این نور لطیف سراسر بدن شما را روشن و پاک می‌کند.
  • چند ثانیه نفس خود را نگه دارید و تصور کنید نور به همه جا می‌رسد، موانع را پیدا می‌کند و کمک می‌کند که آن را از بدن خارج کنید.
  • سپس در هنگام بازدم هوای خاکستری رنگِ موانع را به بیرون فوت کنید.
  • دوباره به هنگام دم نور طلایی درخشان را وارد بدن کنید و از این کار لذت ببرید. با کمک آن انسداد و موانع را پاک کنید و نفس خاکستری را خارج کنید.
  • این کار را تا جایی انجام دهید که احساس کنید این نور طلایی سراسر وجودتان را فرا گرفته. قدرت و انرژی آن را احساس کنید و بابت آن شکرگزاری کنید.

 

6. عبارات تاکیدی چاکرای خورشیدی: از این عبارات تاکیدی برای متعادل کردن چاکرای سوم استفاده کنید: 

  • من به قدرت درونم احترام می‌گذارم.
  • من با اراده خود عمل می‌کنم.
  • آتش درونی من از میان موانع و ترس ها شعله ور شده و زبانه می‌کشد.
  • اراده من و اراده الهی در یک راستا هستند.
  • من در مورد اهدافم آگاهی دارم.
  • من به راحتی و بدون زحمت کارهایم را به انجام می‌رسانم.

(یادتان باشد تکرار طوطی‌وار جملات تأکیدی کمکی به شما نمی‌کند. بلکه باید آن را احساس کنید و خودتان را در آن حالت جدید تصور کنید و با حالت وجودی جدید زندگی کنید.)

 


 

بسیار خوب. با چاکرای سوم و موانع و راه‌های آزادسازی انرژی در آن آشنا شدیم. و دیدیم که انسداد آن چقدر ما را بی‌اراده، ضعیف و وابسته می‌کند. پس سعی کنید در طول روز تمرینات این مقاله را انجام دهید. هر روز تمرین کنید که متوجه قدرت درونی خود باشید و از آن‌ آگاه شوید. به احساس شرم خود توجه کنید و مراقب باشید که دست به سرزنش خودتان نزنید. وجود احساس شرم می‌تواند طبیعی باشد اما واکنشی که در ادامه‌ی آن خواهد آمد ممکن است مشکل‌ساز شود. افکار و واکنش‌های خود را به هنگام تجربه‌ی احساس شرم اجازه دهید احساساتتان جاری شوند. همچنین اگر کسی به شما احساس شرم می‌دهد می‌توانید به آرامی ناراحتی خود را به او بگویید تا هم احساس شرم کمرنگ شود و هم اینکه آن رفتار از سمت طرف مقابل شما تکرار نشود.
فراموش نکنید که تغییر دادن دنیا به ما بستگی دارد. برای خودتان ارزش قائل باشید و در مشکلات و چالش‌ها به جان خودتان نیفتید و به جای سرزنش که انرژی شما را می‌گیرد عملگرا شوید. اجازه دهید با پاکسازی و تقویت چاکرای سوم، قدرت درونی شما جانی تازه بگیرد تا بتوانیم جهان را به بهترین شکل تغییر دهیم.

  

 


در حال حاضر شما احساس قدرت می‌کنید یا ضعف؟ این احساس وابسته به عوامل بیرونی مثل جایگاه، ثروت، زیبایی و ... است یا از درون قدرتمندید؟ حتماً در قسمت نظرات آن را با ما به اشتراک بگذارید. با آرزوی داشتن عزت نفس برای همه شما عزیزان.

 

برای ثبت نظر ارزشمند خود، به پایین صفحه مراجعه کنید. 👇👇

تیم تحقیقاتی و مقاله نویسی سایت رویال مایند

شناخت چاکرای سوم  |  چاکرای خورشیدی
 


آیا شما از دوست‌داران قدرت هستید؟

عزت‌نفس شما پایین است؟ نمی‌توانید در آرامش و متانت از حق خود دفاع کنید؟ 

می‌دانستید اگر به درونتان توجه کنید می‌توانید قدرت خود را آزاد کنید و تأثیر فوق‌العاده‌ای روی دیگران داشته باشید؟

اگر تا به حال چیزی درباره چاکرای سوم شنیده باشید، به احتمال بسیار، نام قدرت به گوش‌تان خورده. این چاکرا مهم‌ترین مرکز ذخیره انرژی است، نام دیگر چاکرای سوم، چاکرای قدرت یا چاکرای خورشیدی است. کسانی که چاکرای سوم‌شان فعال است دارای راندمان کاری بالا و اراده‌ی قدرتمندی هستند و تأثیر بسیاری روی اطرافیان خود دارند. البته این به معنی سلطه گری بر دیگران نیست. در انتهای مقاله به مفهوم دیگری از قدرت می پردازیم. با ما همراه باشید.

 

چاکرای سوم یا چاکرای خورشیدی چیست؟

ما از چاکرای اول و زمین شروع کردیم، فنداسیون‌مان را ساختیم و ثابت شدیم؛ رو به بالا و به سمت چاکرای دوم و آب حرکت کردیم و انرژی در ما جاری شد؛ حالا ماده و حرکت را می‌گیریم و از آن‌ها آتش - المان چاکرای سوم - ایجاد می‌کنیم.

چاکرای سوم اسامی مختلفی دارد که رایج‌ترین آن‌ها چاکرای خورشیدی است. این چاکرا در بالای ناف و زیر دنده‌های قفسه‌ی سینه، یعنی تقریباً روی معده قرار گرفته است. خصلت مهم این چاکرا این است که انرژی حیاتی را در خودش ذخیره می‌کند. این چاکرا مرکز قدرت و اراده است و در تعریف شخصیت و خود-انگاره نقش مهمی ایفا می‌کند. نام دیگر این چاکرا «مانیپورا» به معنای «گوهر درخشان» است.

 

خصوصیات چاکرای سوم در یک نگاه

  • نام چاکرای سوم: خورشیدی
  • چاکرای سوم کجاست: بالای ناف و زیر دنده‌های قفسه‌ی سینه
  • المان چاکرای سوم: آتش
  • نام اصلی چاکرای خورشیدی: «مانیپورا» به معنای «گوهر درخشان»
  • رنگ چاکرای خورشیدی: زرد
  • چالش چاکرای سوم: غلبه بر تردید و احساس شرم
  • موهبت چاکرای سوم: احساس قدرت

 

نشانه فعالیت یا انسداد چاکرای سوم (خورشیدی) چیست؟

فعالیت زیاد چاکرای سوم: فعالیت زیاد این چاکرا باعث می‌شود فرد بیش از حد سلطه‌جو، کنترل‌گر و قدرت‌طلب شود، اینکه بخواهد بر همه تسلط داشته باشد. ممکن است بخواهد خیلی فعال باشد و همیشه کاری برای انجام دادن داشته باشد که در طولانی مدت باعث خستگی و فرسودگی بدن می‌شود.

فعالیت کم و انسداد چاکرای سوم: زمانی که فعالیت چاکرای سوم کم است، فرد قدرت کافی ندارد، منفعل است، اراده‌اش ضعیف است، کارهایش را به سرانجام نمی‌رساند، تسلیم می‌شود، مطیع دستور دیگران است، ثبات و تعادل ندارد و هیجانش کم است. احساس شرم زیاد می‌شود و عزت‌نفس پایین می‌آید، شخصیت وابسته شکل می‌گیرد و فرد نمی‌تواند بر شرایط مختلف تسلط داشته باشد. از نظر فیزیکی، این چاکرا روی عملکردهای گوارشی بدن تأثیر می‌گذارد و انسداد آن باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود. 

تعادل در چاکرای سوم: زمانی که چاکرای سوم متعادل است، شما به جای عدم فعالیت که نشانه فعالیت کم و به جای واکنشی بودن که نشانه فعالیت زیاد این چاکرا است، فردی کنشی یا پرو-اکتیو می‌شوید. در این حالت، مسئول و قابل اعتماد هستید، مسئولیت اهداف‌تان را بر عهده می‌گیرید، خودتان را قربانی شرایط نمی‌دانید، بااراده‌اید و اعتماد به نفس لازم برای ایجاد تغییرات مؤثر در زندگی را دارید و می‌توانید به اهدافی که برای خودتان مشخص می‌کنید برسید. از عزت‌نفس خوبی برخوردارید و مستقل و مسلط بر شرایطید و تأثیر و نفوذ زیادی روی اطرافیان خود دارید. 

هدف ما در این چاکرا، پیدا کردن قدرت‌مان است. اینکه بتوانیم اراده‌مان را تقویت کنیم، قوای جسمی‌مان را تقویت کنیم، انرژی‌مان را افزایش دهیم تا از آن برای فعالیت‌هایی که انتخاب می‌کنیم، استفاده کنیم تا با استفاده از اراده‌مان، خواسته‌های خود را عملی کنیم.

سوال: چرا موضوع اراده و قدرت مهم است؟

مشخصاً ما اگر اراده نداشته باشیم هیچ چیزی را نمی‌توانیم تغییر دهیم. هیچ تکاملی وجود نداشت و همچنان در چاکرای اول و دوم به سر می‌بردیم که تحت تأثیر جاذبه بودند. آب کمترین مقاومت را دارد و همیشه هر جایی که بخواهد می‌رود اما ما به اراده‌مان نیاز داریم تا در مسیر جدید حرکت کنیم. ما نیاز داریم که با خودمان بگوییم: «من نمی‌خوام هر روز تا دیروقت بخوابم، می‌خوام هر روز 5 صبح بیدار باشم و به رویاهایم برسم.»؛ «نمی‌خوام زندگی معمولی داشته باشم و می‌خوام تغییرش بدم»؛ «من نمی‌خواهم غذاهای چرب و شیرینی‌های مضر بخورم، می‌خوام غذای سالم بخورم». ما برای ایجاد تغییر و پیشرفت باید قدرت داشته باشیم و بدون قدرت و اراده هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم.

حال که به طور کلی با چاکرای خورشیدی آشنا شدید، در ادامه می‌خواهیم با نحوه شکل‌گیری این چاکرا آشنا شویم.

انسداد چاکرای سوم یا چاکرای خورشیدی

 

شکل‌گیری چاکرای سوم

بسیار خوب، برهه زمانی شکل‌گیری این چاکرا چه زمانی است؟ 18 ماهگی تا 4 سالگی.
بیایید مراحل تکاملی این چاکرا را بررسی کنیم که تقریباً از 18 ماهگی شروع شده و تا 4 سالگی ادامه دارد، در طی این برهه چه اتفاقی برای کودک می‌افتد؟

در این سن، و درست در هنگامی که کودک به اندازه کافی بالغ شده و قادر به کنترل تکانه‌های خود می‌شود و زبان را درک می‌کند، «اراده» کشف اعمال می‌شود. در صورتی که والدین افرادی بیش از حد مستبد باشند، اراده کودک از میان می‌رود، و در صورتی هم که خیلی مدارا کنند، کودک احساس داشتن قدرت کاذب می‌کند. چگونگی اعمال قدرت در خانواده، و مدیریت کردن آن محور برنامه‌ریزی کودک می‌شود.
در این مرحله مدام والدین به آن‌ها می‌گویند: «به این دست نزن، این کارو نکن، ساکت باش، تکون نخور و ...» با نهادینه شدن این زبان در کودک، کودک خویشتن‌داری را یاد می‌گیرد. پس چطور پیش رفتن این قسمت به این بستگی دارد که کودک بیش از حد تحت کنترل است یا برای خودش آزادی بیان دارد.

آن‌ها از وابستگی شدید به والدین‌شان بیرون می‌آیند و هویت او تعریف می‌شود. به عبارت دیگر برای خودشان کسی می‌شوند. در این مرحله کودک با توسعه استقلال و اراده‌اش، جملاتی مثل: «نمی‌خوام این کارو انجام بدم.» را به زبان می‌آورد، یاد می‌گیرد بند کفش و دکمه لباسش را ببندد، درست غذا بخورد و انجام دادن کارهایش را یاد می‌گیرد.
در این مرحله کودک در حال توسعه و تعریف هویت‌اش است. به محض اینکه کودک به این کارها تسلط پیدا می‌کند، احساس عزت نفس و درست بودن می‌کند. بنابراین این برهه زمانی، برای شکل‌گیری اراده و قدرت کودک، نقش مهمی دارد و به احتمال زیاد اراده کم یا احساسِ داشتنِ قدرتِ کاذبی که الآن داریم ممکن است به آن برهه برگردد.

حال که با نحوه شکل‌گیری این چاکرا آشنا شدید، در ادامه با چالش‌ها و موانع این چاکرا آشنا خواهیم شد.

 

موانع و انسداد چاکرای سوم  |  این موانع چگونه شکل می‌گیرند؟

برای شناخت چالش‌ها و موانع هر چاکرایی، اولین سوال این است: «چه چیزی باعث انسداد این چاکرا می‌شود؟»
پاسخ ساده است، احساس شرم.

وقتی کودکی شرمنده می‌شود و به او می‌گویند: «چرا این کارو کردی؟!»، پس از آن نحوه انجام آن کار را به هویت خودش گره می‌زند و اگر خوب عمل نکند، فکر می‌کند که به اندازه کافی خوب نیست و این شرم‌آور است که علیه خودمان عمل کنیم.
ممکن است صدایی در سرتان مانند یک منتقد دائم از شما ایراد بگیرد، ممکن است احساس کنید بی‌ارزش هستید، کارهایتان را به سرانجام نمی‌رسانید و به توانایی‌هایتان باور ندارید، زمانی که باورتان ناموفق بودن است، پس تلاش نمی‌کنید. ممکن است دست به سرزنش کردن دیگران بزنید و این نشان می‌دهد که قدرت‌تان را از دست دادید.
حس شرمساری و خشم همیشه با هم هستند. وقتی شخصی کاری را مطابق خواسته‌اش انجام نداده است، احساس شرمساری کرده و به دلیل خشمی که از خود دارد خودش را سرزنش می‌کند. اینگونه افراد یک منتقد درونی شرور دارند. آن‌ها مدام احساس بی‌ارزشی می‌کنند، فکر می‌کنند که اضافی هستند و اهمیتی ندارند.
این منتقد درونی شرور درست مانند خشم است که بیرون می‌آید تا کنترل زندگی را به دست بگیرد اما به دیوار می‌خورد و باز به شخص برمی‌گردد. به همین دلیل افرادی که به خودتخریبی عادت دارند در انرژی گرفتن برای ادامه مسیر دچار مشکل می‌شوند و این به یک چرخه معیوب تبدیل می‌شود. نتیجه این‌ها ضعف اراده، از دست دادن قدرت شخصی و بازیچه دست دیگران شدن است که شرمساری بیشتری دارد. اما باید به این نکته توجه داشت که احساس شرمندگی و شرمساری از بیرون به درون ما می‌آید. زمانی که بتوانیم به آن غلبه کنیم، می‌توانیم از موهبت سرزندگی، انرژی، اراده قوی، عملکرد مؤثر و احساس قدرت بهره‌مند شویم.

 

از کودکی چه مواردی موجب ایجاد احساس شرم و شرمندگی در ما می‌شود؟

1. والدین مستبد و کنترل‌گر: یکی دیگر از مواردی که موجب ایجاد حس شرمساری می‌شود، داشتن والدین مستبد و کنترل‌گر است. چنین والدینی به کودک اجازه نمی‌دهد که خواست و اراده خودش را داشته باشد، برای تربیت کودکان مسئولیت‌پذیر، باید به آن‌ها آزادی عمل بدهیم تا یاد بگیرند مسئول انتخاب‌هایشان باشند.

2. مسئولیت‌هایی فراتر از سن کودک: در آزادی عمل دادن به کودک نیز باید حد تعادل را رعایت کنیم، جنبه دیگری که بر چاکرای سوم ما تأثیر می‌گذارد، دادن مسئولیت‌هایی به کودک است که مناسب سن و سال او نیستند. سپردن خواهر و برادر کوچک‌تر به کودک، مسئولیتی فراتر از سن کودک است و احساس عدم کفایت به او می‌دهد. کودک از متناسب نبودن این مسئولیت با سن خودش آگاهی ندارد. پس احساس کافی نبودن که همیشه همراهش است.

3. حق نداری خودت باشی! جنبه دیگری که روی چاکرای سوم تأثیر دارد این است که به شما اجازه ندهند تا خودتان باشید و با دیگران متفاوت باشید، اینکه همان مسیری را بروید که بقیه اعضاء خانواده رفتند، اینکه نتوانید از مکان شخصی خودتان یعنی چاکرای دوم، خواسته‌تان را عملی کنید.


سوال مهم 1: تأثیر آسیب‌ها و ضربه‌های روحی در کودکی و در نتیجه انسداد چاکرای خورشیدی، چه تأثیری در ذهن و رفتار ما دارند؟

ممکن است به همه یا تعدادی از موارد زیر دچار شویم:

  • در بزرگسالی قدرت اراده‌ی کمی خواهیم داشت و نمی‌توانیم کارهایمان را به انجام برسانیم
  • فردی منفعل می‌شویم و ممکن است با چیزهایی که برایمان مهم است منفعلانه برخورد کنیم
  • در انجام کارها انرژی کافی نخواهیم داشت
  • به سرعت تسلیم می‌شویم و جا می‌زنیم.
  • بیش از حد هیجانی، تهاجمی و پرخاشگر می‌شویم
  • فرد اراده و قدرت تصمیم‌گیری‌اش را از دست می‌دهد و نمی‌تواند به تنهایی از پس کارهای خود بربیاید.
  • این افراد نمی‌توانند به راحتی نظرات و احساسات خود را بیان کنند.
  • قضاوت دیگران و سرزنش خود
  • و در یک کلام انسداد این چاکرا باعث کاهش عزت‌نفس می‌شود

بنابراین وقتی هراس داریم که مالک قدرت‌مان شویم، یعنی این چاکرا نامتعادل است و به جای ساختن زندگی ایده‌آل‌مان، قربانی شرایط و دچار خشم می‌شویم. خشمی که به مقاومت منتهی می‌شود. افراد زیادی وجود دارند که حتی در مقابل چیزهایی که خودشان انتخاب می‌کنند، مقاومت می‌کنند و این انرژی زیادی از آن‌ها می‌گیرد.

 

سوال مهم 2:  فعالیت زیاد و انسداد چاکرای سوم چه مشکلاتی را در بدن به بار می‌آورد؟

فعالیت زیاد این چاکرا باعث می‌شود شکم حالت گرد و برآمده به خود بگیرد و فعالیت کم این چاکرا ممکن است باعث سفتی شکم شود و عضلاتی متعادل نخواهید داشت.
یکی دیگر از تأثیرات این چاکرا تنظیم متابولیسم بدن یعنی تبدیل ماده به انرژی در بدن است. اکثر افراد در این چاکرا انسداد دارند. ممکن است مشکلات گوارشی داشته باشند، در ناحیه شکم احساس سنگینی کنند و یا احساس ‌کنند نمی‌توانند یک نفس عمیق دیافراگمی بکشند. ممکن است حس کنند در آن قسمت دچار تنش، اضطراب و دلشوره شوند.
عده‌ای هم انرژی کمی دارند و احساس افسردگی می‌کنند، حس می‌کنند انرژی‌شان کافی نیست. اگر می‌خواهید به تعادل برسید و آرامش بیشتری در بدن احساس کنید، تمرینات بیوانرژیکی را در بخش‌های پایین ببینید.

پس علاوه بر احساس شرم و نداشتن اراده و قدرت، مشکلات دیگری نیز در بدن رخ می‌دهد:

  • برآمدگی یا خیلی سفت شدن شکم
  • مشکلات گوارشی
  • احساس تنش، اضطراب و دلشوره و ناحیه شکم
  • سنگینی تنفس
  • کمبود انرژی و بی‌رمقی و یا ازدیاد انرژی به طوری که فرد دچار بی‌قراری می‌شود

حالا که با مشکلات انسداد چاکرای سوم آشنا شدیم، نیاز به پاکسازی و ازادسازی و تقویت انرژی این چاکراست تا قدرت درون خود را بیدار کنیم.

 

تعادل در چاکرای خورشیدی


 پاکسازی و تقویت چاکرای سوم 


حال نوبت پاکسازی و تقویت چاکرای خورشیدی است. در این بخش تمریناتی برای افزایش عزت نفس آورده شده که چالش اصلی چاکرای سوم است. و بعد از آن به سراغ تمرینات یوگا و ذهن آگاهی خواهیم رفت که هر چه بیشتر این چاکرا را پاک و تقویت کنیم و قدرت درونی خود را بیدار کنیم.

گفتیم که این چاکرا با احساس شرم، شک و تردید و اراده و استقلال در ارتباط است. پس با برطرف کردن انسداد این چاکرا و آزاد کردن انرژی آن، احساس قدرت بیشتری می‌کنید، کارها را راحت‌تر و موثرتر به انجام خواهید رساند و انرژی بیشتری خواهید داشت. در واقع احساس شرم یعنی خیلی ساده قدرتتان را از دست داده‌اید. پس باید کارهایی را انجام دهید تا قدرت خاموش شده‌ی خود را به یاد آورید، اراده‌ی خود را تقویت کرده و احساس عزت نفس را به خودتان برگردانید. می‌توانید تمرینات زیر را انجام دهید.

 

  تمرین تقویت اراده، غلبه بر شرم و افزایش عزت‌نفس  

1. از خودتان بپرسید: مدیریت قدرت در خانواده‌تان به چه شکل است؟ آیا باعث شده مجبور شوید کاری را انجام دهید؟ در نشان دادن قدرت و اراده‌ی خودتان امنیت داشتید یا می‌ترسیدید حرفی بزنید؟ (مراقب باشید که در حالت قربانی بودن نروید، فقط می‌خواهیم متوجه شویم آیا اراده‌‌ی ما قدرتمند است یا نه، و سپس آن را تقویت کنیم).

2. جملات‌تان را تغییر دهید و به جای گفتن «مجبورم این کار را انجام دهم» بگویید «تصمیم گرفتم این کار را انجام دهم» 

مثال: من مجبور نیستم ظرف‌ها را بشویم، اما برای مرتب شدن آشپزخانه تصمیم گرفتم آن‌ها را بشویم.
          (زمانی که از «باید» استفاده می‌کنید خودبه‌خود مقاومت می‌کنید و می‌گویید نمی‌خوام انجامش بدم.)

3. سرزنش نکردن دیگران: اگر دیگران مقصر بدانید کاری از دستتان برنمی‌آید. اما اگر خودتان را مسئول بدانیدبرای تغییر شرایط به خودتان قدرت می‌دهید. ببینید در چه جنبه‌هایی از زندگی دیگران را سرزنش می‌کنید و مدام غر می‌زنید و با این کار قدرت خودتان را از بین می‌برید.

4. مسئولیت تحقق اهداف‌تان را به عهده بگیرید. استاد انگیزه دادن به خودتان باشید. اجازه دهید تا قصد و نیت‌تان از چاکراهای بالا، پایین بیاید و در چاکرای سوم با انرژی چاکراهای پایینی تلاقی کند و در قالب اراده‌ی قوی شما متجلی شود.

5. لیست کارها: اگر با چالشی مواجهید، لیست اقدامات لازم را بنویسید. بهانه‌ها را کنار گذاشته و خودتان را ملزم به انجام‌شان کنید. یکی یکی موارد لیست خود را خط بزنید. خط زدن کارهایی که به درستی انجام دادید، به ما عزت نفس می‌دهد.

6. به تعویق نیندازید: کاری که همیشه انجام دادنش به تعویق می‌انداختید انتخاب کنید و انجامش دهید. زمانی که این کار را به انجام رساندید، احساس قدرت و توانمندی خواهید کرد.


حال که با موانع و مشکلات انسداد چاکرای سوم آشنا شدیم و راه هایی برای افزایش عزت نفسمان پیدا کردیم، زمان تمرینات فیزیکی و روحانی است.

 

 1.   تمرین بیوانرژیک برای تقویت چاکرای سوم  

در ادامه تمرینات بیوانرژیک برای تقویت چاکرای سوم آماده است که بخشی از حرکات یوگا است. در ابتدا با حرکت «به آتش کشیدن» به آن انرژی می دهیم و سپس با «تمرین هیزم شکن» این چاکرا را تخلیه میکنیم. بعد از این به سراغ حرکات یوگا می رویم تا آن را قوت بخشیم


توجه: اگر مشکل و دردی در بدن دارید تمرینات فیزیکی را که در و یدیوی زیر آمده به آرامی انجام دهید و یا با مربی ورزشی خود مشورت کنید. 

تمرینات یوگا برای تقویت و پاکسازی چاکرای خورشیدی


 2.  تمرین معنوی برای تقویت چاکرای سوم  

بیشتر ما انسان‌ها فکر می‌کنیم که قدرت داشتن به معنای کنترل کردن، تسلط داشتن بر دیگران و داشتن پول بیشتر است. این طرز تفکر ما را ناتوان می‌کند. چرا که در این تعریف قدرت داشتن یک نفر به معنی سلب قدرت دیگری است و این اشتباه است. انسانی که به روشن‌شدگی رسیده، قدرت را طور دیگری می‌بیند.

در الگوی قدیمی قدرت موضوع سلطه‌ی یک نفر بر دیگری در میان است و یا حتی سلطه‌ی جنبه‌ای از خودتان بر بخش دیگر. و این منجر به جدایی می‌شود. اما قدرت واقعی زمانی به وجود می‌آید که به هم بپیوندیم و همه چیز را کنار هم قرار دهیم.
بزرگ شدن در نبود قدرت، در ما عشق به قدرت را ایجاد می‌کند و ما سلطه‌گر می‌شویم. اما باید عشق به قدرت با «قدرت عشق» جایگزین بشود.
ما حس قدرتمند و مقدس درونی خود را از دست داده‌ایم و ارتباط خود را با آن قطع کرده‌ایم. به جای چنگ زدن به قدرت‌ها و عوامل ببیرونی، باید قدرت درونی‌مان را ببینیم. قدرت درونی با 1. همکاری، 2. یکپارچکی و 3. هدف به دست می‌آید.

نکته: پس گرفتن قدرت‌تان بی‌خطر نیست. هیچ تضمینی نیست که چالش نداشته باشید و یا دچار اشتباه نشوید. پس به خودتان سخت نگیرید.


چگونه چاکرای سوم خود را متعادل کنیم؟

به عبارت دیگر چگونه از لحاظ ذهنی و روحانی قدرت را درونمان زنده کنیم؟

1. ما باید یکپارچه باشیم. یعنی اعمال و افکار ما باید با یکدیگر همسو و یکپارچه باشند تا بتوانیم مسئولیت تمام کارهای خود را به عهده بگیریم. 

2. مفهوم قدرت را از نو بنویسیم. مفهوم قدرت این است که در جهان کار خوبی انجام دهیم، به مردم کمک کنیم، تغییر ایجاد کنیم و به جای سوءاستفاده از قدرت، آن را سهیم شویم.

3. همکاری و حمایت: این یک پارادایم قدیمی است که می‌گویند آدم‌ها باید حتما کارهایشان را به تنهایی انجام دهند. اما ما باید به یکدیگر بپیوندیم، حامی باشیم و حمایت شویم و با همدیگر همکاری و مشارکت کنیم.

4. الهام‌بخش باشید: مفهوم قدرت را به گونه‌ای تغییر دهید که به جای نادیده گرفتن دیگران به آن‌ها قدرت دهد و الهام‌بخش باشد. با عملکرد خود نمونه‌ای خوب از این مفهوم باشید.

 

5.   مراقبه پاکسازی چاکرای سوم؛ تنفس نور طلایی درخشان:

  • در جایی ساکت و آرام بنشینید، چشمانتان را ببندید و چند نفس عمیق بکشید.
  • حالا تصور کنید نوری لطیف و طلایی رنگ را تنفس می‌کنید. این نور لطیف سراسر بدن شما را روشن و پاک می‌کند.
  • چند ثانیه نفس خود را نگه دارید و تصور کنید نور به همه جا می‌رسد، موانع را پیدا می‌کند و کمک می‌کند که آن را از بدن خارج کنید.
  • سپس در هنگام بازدم هوای خاکستری رنگِ موانع را به بیرون فوت کنید.
  • دوباره به هنگام دم نور طلایی درخشان را وارد بدن کنید و از این کار لذت ببرید. با کمک آن انسداد و موانع را پاک کنید و نفس خاکستری را خارج کنید.
  • این کار را تا جایی انجام دهید که احساس کنید این نور طلایی سراسر وجودتان را فرا گرفته. قدرت و انرژی آن را احساس کنید و بابت آن شکرگزاری کنید.

 

6. عبارات تاکیدی چاکرای خورشیدی: از این عبارات تاکیدی برای متعادل کردن چاکرای سوم استفاده کنید: 

  • من به قدرت درونم احترام می‌گذارم.
  • من با اراده خود عمل می‌کنم.
  • آتش درونی من از میان موانع و ترس ها شعله ور شده و زبانه می‌کشد.
  • اراده من و اراده الهی در یک راستا هستند.
  • من در مورد اهدافم آگاهی دارم.
  • من به راحتی و بدون زحمت کارهایم را به انجام می‌رسانم.

(یادتان باشد تکرار طوطی‌وار جملات تأکیدی کمکی به شما نمی‌کند. بلکه باید آن را احساس کنید و خودتان را در آن حالت جدید تصور کنید و با حالت وجودی جدید زندگی کنید.)

 


 

بسیار خوب. با چاکرای سوم و موانع و راه‌های آزادسازی انرژی در آن آشنا شدیم. و دیدیم که انسداد آن چقدر ما را بی‌اراده، ضعیف و وابسته می‌کند. پس سعی کنید در طول روز تمرینات این مقاله را انجام دهید. هر روز تمرین کنید که متوجه قدرت درونی خود باشید و از آن‌ آگاه شوید. به احساس شرم خود توجه کنید و مراقب باشید که دست به سرزنش خودتان نزنید. وجود احساس شرم می‌تواند طبیعی باشد اما واکنشی که در ادامه‌ی آن خواهد آمد ممکن است مشکل‌ساز شود. افکار و واکنش‌های خود را به هنگام تجربه‌ی احساس شرم اجازه دهید احساساتتان جاری شوند. همچنین اگر کسی به شما احساس شرم می‌دهد می‌توانید به آرامی ناراحتی خود را به او بگویید تا هم احساس شرم کمرنگ شود و هم اینکه آن رفتار از سمت طرف مقابل شما تکرار نشود.
فراموش نکنید که تغییر دادن دنیا به ما بستگی دارد. برای خودتان ارزش قائل باشید و در مشکلات و چالش‌ها به جان خودتان نیفتید و به جای سرزنش که انرژی شما را می‌گیرد عملگرا شوید. اجازه دهید با پاکسازی و تقویت چاکرای سوم، قدرت درونی شما جانی تازه بگیرد تا بتوانیم جهان را به بهترین شکل تغییر دهیم.

  

 


در حال حاضر شما احساس قدرت می‌کنید یا ضعف؟ این احساس وابسته به عوامل بیرونی مثل جایگاه، ثروت، زیبایی و ... است یا از درون قدرتمندید؟ حتماً در قسمت نظرات آن را با ما به اشتراک بگذارید. با آرزوی داشتن عزت نفس برای همه شما عزیزان.

 

برای ثبت نظر ارزشمند خود، به پایین صفحه مراجعه کنید. 👇👇

تیم تحقیقاتی و مقاله نویسی سایت رویال مایند

نظر شما درباره این مطلب

برای شرکت در بخش نظرات باید در سایت رویال مایند ثبت نام کنید. ثبت نام در سایت رویال مایند رایگان است و کمتر از ۳۰ ثانیه زمان می برد.

ورود به سایت ثبت نام