چاکرای ششم | پاکسازی چشم سوم + تمرین یوگا و مراقبه صوتی

زمان مطالعه : 15 دقیقه

چکیده این مطلب : چشم سوم چیست؟ آیا حقیقت دارد؟ چشم سوم نام دیگر چاکرای ششم است که با غده ی پینه‌آل مرتبط است. این چاکرا مرکز الهامات، تخیل و خودشناسی است و در درک واقعیت‌های فراحسی و دریافت اطلاعات شهودی نقش مهمی دارد. در ادامه می‌خواهیم با استفاده از آموزه‌های آنودیا جودیث با این چاکرا بیشتر آشنا شویم. «ویدیوی تمرینات یوگا» و «فایل صوتی مدیتیشن» را در آخر مقاله مشاهده کنید.

شناخت چاکرای ششم | چشم سوم

 

 

آیا تا به حال درباره چشم سوم شنیده‌اید؟

میدانید جایگاه این چاکرا که همان چاکرای چشم سوم نام دارد، دقیقاً در کجای مغز است؟

آیا به الهامات و شهود درونی اعتقاد دارید؟

به احتمال زیاد تا به حال عبارت «چشم سوم» به گوش‌تان خورده است. این چاکرا مرکز الهامات، تخیل و خودشناسی است و در درک واقعیت‌های فراحسی و دریافت اطلاعات شهودی نقش مهمی دارد. در ادامه می‌خواهیم با استفاده از آموزه‌های آنودیا جودیث با چاکرای چشم سوم بیشتر آشنا شویم. تا پایان با ما همراه باشید تا با تمریناتی تدثیرگذار موانع و انسداد این چاکرا را برطرف کنیم و قدرت درونی خود را بیدار کنیم. فراموش نکنید که ویدیوی تمرینات یوگا و فایل صوتی مدیتیشن را در آخر مقاله مشاهده کنید.

 

چاکرای چشم سوم چیست؟

در چاکرای اول و دوم به بدن‌مان، به احساسات و به مسائل جنسی‌مان پرداختیم که مواردی شخصی هستند و با هر کسی نمی‌شود در مورد آن‌ها صحبت کرد. چاکراهای سوم، چهارم و پنجم، چاکراهای میان‌فردی هستند، ما در این چاکراها با دیگران ارتباط می‌گیریم و حرف می‌زنیم، چاکراهای ششم و هفتم، فراتر از بعد فردی هستند، این چاکراها ما را به سمت تعالی می‌برند، بنابراین این چاکراها باید از شخصیت ما، زخم‌های ما و داستان‌های ما فراتر بروند و تصویری بزرگ‌تر را به ما نشان دهند.

نام دیگر چاکرای ششم، چاکرای «چشم سوم» است و المان این چاکرا «نور» است، به این چاکرا، چشم سوم می‌گویند زیرا این چاکرا جایگاه دیدن، شهود، خیال و رویا است. جایی که با دیدن همه چیز را به درون‌مان می‌آوریم و یاد می‌گیریم به وضوح ببینیم. به وضوح دیدن یعنی دیدن ماهیت حقیقی هر چیز، مانند یک دوربین که هر چیزی را می‌بیند، ثبت می‌کند. به وضوح دیدن نیز یعنی دیدن چیزها بدون قضاوت کردن در مورد درست یا نادرست بودن آن چیز، ما می‌خواهیم واقعیت را به وضوح ببینیم.

در متون سنتی، جایگاه چاکرای ششم یا چشم سوم در وسط پیشانی، کمی بالاتر از فضای بین ابروها معرفی شده است. اما با توجه به اینکه عملکرد این چاکرا رابطه‌ی نزدیکی با غده‌ی پینه‌آل دارد. بعضی از اساتید جایگاه مرکز ششم را خود غده‌ی پینه‌آل در نظر می‌گیرند. غده‌ی پینه‌آل یک عضو کوچک حساس به نور است که در مرکز مغز قرار دارد. برای اینکه جایگاه این غده را به خوبی بشناسید، به عکس زیر توجه کنید:

جایگاه چشم سوم و چاکرای ششم


غده پینه‌آل روی خواب و بیداری ما و همچنین روی رؤیا دیدن ما نیز تأثیر بالایی دارد. برای اینکه با این غده به خوبی آشنا شوید حتماً فصل مربوط به این غده در کتاب ماورای طبیعی شدن را مطالعه کنید.

در اینجا فقط در این اندازه بدانید که این غده در هنگام روز «سروتونین» تولید کرده و ما به این وسیله بیدار می‌شویم و در هنگام شب «ملاتونین» تولید کرده که باعث می‌شود بتوانیم راحت‌تر بخوابیم. بدن ما هم به نور و هم به تاریکی نیاز دارد. زمانی که خواب منظمی نداشته باشیم (حداقل 8 ساعت قرار گرفتن در تاریکی و استراحت)، ملاتونین از بین رفته و می‌تواند بر سیستم ایمنی بدن، سلامت جسمی و روانی و توانایی ما برای خواب دیدن تأثیر منفی بگذارد. مواد شیمیایی دیگری نیز توسط غده‌ی پینه‌آل تولید می‌شوند که به بینایی و حتی رویا دیدن کمک می‌کنند.


  پیشنهاد کتاب:    ماورای طبیعی شدن   (فصل 12 این کتاب را درمورد غده پینه‌آل حتما مطالعه کنید)  


این چاکرا مرکز الهامات، تخیل و خودشناسی است و در درک واقعیت‌های فراحسی و دریافت اطلاعات شهودی نقش مهمی دارد. پیشینیان بر این باور بودند که این چاکرا جایگاه روح انسان است. همانطور که حتماً شنیده‌اید یکی از مراحلی که عارف برای رسیدن به خداوند باید طی کند، عبور از «منیّت» است. در این فرایند، عارف خود را فنا می‌کند تا با حقیقت هستی به وحدت برسد و تا زمانی که «منِ» عارف زنده باشد، نمی‌تواند به این هدف دست پیدا کند. فرایند عبور از منیّت به چاکرای ششم مربوط می‌شود. این چاکرا به ما نشان می‌دهد که مرگ ترسناک نیست و برای ورود به مراحل بعدیِ تکامل، باید از جسم‌مان عبور کنیم.

 

 خصوصیات چاکرای ششم در یک نگاه 

  • اسم چاکرای ششم: چاکرای چشم سوم
  • مکان چاکرای چشم سوم کجاست: پیشانی و میان دو ابرو
  • المان چاکرای چشم سوم: نور
  • نام اصلی چاکرای ششم: «آجنا» به معنای «توانایی ادراک و فرمان دادن»
  • رنگ چاکرای چشم سوم: نیلی (Indigo)
  • چالش چاکرای ششم: توهم
  • موهبت چاکرای ششم: شفافیت و به وضوح دیدن حقایق.
  • غده‌ی مربوط به چاکرای چشم سوم: غده پینه‌آل

 

نشانه فعالیت یا انسداد چاکرای ششم (چشم سوم) چیست؟

فعالیت زیاد چاکرای چشم سوم: در این حالت فرد همیشه مشتاق ورودی‌های زیاد است. مدام از خاطرات و زندگی گذشته حرف می‌زنند. آن‌ها انرژی زیادی دارند اما مرزی بین حقیقت و خیال قائل نمی‌شوند.

فعالیت کم و انسداد چاکرای چشم سوم: در این حالت افراد متوجه چیزی نمی‌شوند. فقط از یک بعد به مسائل نگاه می‌کنند و موارد دیگر را نمی بینند. آن‌ها به راحتی می‌توانند چشمشان را برا روی حقایق ببندند و انکار کنند. مسدود بودن این چاکرا باعث کاهش تمرکز و ضعف حافظه می‌شود. همچنین فرد از انتقادهای دیگران ترس دارد و نمی تواند با ترس‌های خودش مواجه شود. از دیگر علائم انسداد چاکرای ششم این است که فرد نمی‌تواند خواب‌های خودش را به یاد بیاورد. او فقط پدیده‌های عینی را قبول دارد و هر گونه شهود را انکار می‌کند.

تعادل در چاکرای چشم شوم: زمانی که چشم سوم شما متعادل است، از شهودی خوب و شفاف برخوردار خواهید بود. این شهود را حس می‌کنید و به آن گوش می‌دهید. بصیرت و قوه‌ی ادراک دارید و می‌توانید درون مردم را ببینید. قوه‌ی تخیل خوبی دارید و قادر به تجسم خلاق هستید. می‌توانید به راحتی از قدرت تجسم خود استفاده کنید. در این حالت برای زندگی خود چشم‌انداز دارید. باز بودن این مرکز باعث افزایش وضوح فکری می‌شود.

اولین کار ما در این چاکرا این است که همه چیز را به وضوح ببینیم؛ پس از این به بعد به طبیعت و رنگها بیشتر دقت کنید و به آنها متصل شوید و انرژی بگیرید. ما با چشمان‌مان که دو گلبرگ این چاکرا هستند می‌بینیم و چشم سوم که در مرکز این نماد قرار دارد ابزار ادراک ماست. این ابزار به ما بصیرت می‌دهد تا بتوانیم ماهیت حقیقی هر چیز و الگوهای متصل به هم را ببینیم، اینگونه ما به ادراک مجهز می‌شویم. برای درک کردن، باید با چشم بصیرت یا چشم حقیقی‌مان ببینیم. خیلی‌ها این چاکرا را با بیداری معنوی مرتبط می‌دانند اما اصلاً بیداری چیست؟ بیداری یعنی باید از توهمات‌مان بیدار شویم تا در نهایت ماهیت حقیقی هر چیزی را ببینیم، وقتی واقعاً چیزی را ببینیم، آن را فراموش نمی‌کنیم.

چاکرای ششم، به «دیدن» آن هم در معنای حقیقی کلمه مربوط است. با بصیرت داشتن، به یاد آوردن، دریدن پرده های وهم و توهم، و دیدن حقیقت واقعی در ارتباط است. به معنی دیدن بخش بزرگی از حقیقت یا «دیدن با چشم حقیقی» است. چشم سوم، مرکز شهود، تخیل و بینایی است. تصمیم بگیرید که جنبه مثبت هر چیزی را ببینید. ما عادت کرده‌ایم که در هر پیشامدی، تنها به جنبه منفی آن نگاه کرده و موارد مثبت آن را نادیده بگیریم. اما باید بدانیم که این تمام تصویر نیست. پس تصمیم بگیرید تا تمام حقیقت را ببینید.

حال که با چاکرای چشم سوم، آشنا شدید، در ادامه می‌خواهیم با نحوه شکل‌گیری این چاکرا آشنا شویم.

 

انسداد در چاکرای چشم سوم

 

چاکرای چشم سوم از چه زمانی و چگونه شکل می گیرد؟

این چاکرا در دوران بلوغ، شکل می‌گیرد، فرد در این بازه زمانی، هویت خود را شکل داده و خود را بخشی از طرح و نقشه‌ای بزرگ‌تر می‌بیند. او در این فرآیند، جهان خود و دیدگاه‌های شخصی خود را شکل می‌دهد.

البته چاکرای چشم سوم ممکن است خیلی زود و در کودکی تکامل پیدا کند. اما معمولاً زمانی که چاکرای گلو کامل شد و خیلی چیزها را یاد گرفت، کامل می‌شود، این مقارن با دوران نوجوانی است، دورانی که نوجوان برای خودش مسیر جدیدی را می‌بیند و برای خودش فکر می‌کند، زندگی و آینده خودش را تصور می‌کند، برای نوع پوشیدن خودش تصمیم می‌گیرد، به نوعی در حال ساخت معماری زندگی‌شان می‌شوند و دید جامع‌تری پیدا می‌کنند، به این سوالات فکر می‌کنند که چگونه زندگی کنند؟ ویژن زندگی‌شان چیست؟ و چگونه می‌خواهند این ویژن را در خودشان متعالی کنند؟

اینجاست که یاد می‌گیرند چطور خودشان و دیگران را به وضوح ببینند، دید جامع‌تری داشته باشند و جایگاه خودشان را در جامعه و تصویر کلی ببینند، قوانین را یاد بگیرند و بدانند که نقش‌شان در تصویر کلی که در ذهن‌شان دارند، چیست؟ چطور به زندگی‌شان وسعت ببخشند؟ یاد می‌گیرند که چطور بازتاب خواسته‌هایشان باشند و در نهایت اینکه چطور بتوانند زندگی خودشان را بررسی کنند؟

بنابراین در این برهه دیدگاه‌ها و باورهایی که در ناخودآگاه فرد شکل می‌گیرد مهم است و ممکن است تا سال‌ها این دیدگاه‌ها روی زندگی و رفتار فرد تأثیر بگذارد.

ما می‌خواهیم یاد بگیریم که به وضوح، بدون قضاوت و بدون برچسب خوب و بد زدن، به خودمان نگاه کنیم، در واقع نور درون خودمان و دیگران را ببینیم.

برای شناخت بیشتر این چاکرا، نیاز است که با چالش‌ها و موانعی که ممکن است بر سر راه رشد و تعالی این چاکرا قرار بگیرد، آشنا شویم، در ادامه با این چالش‌ها آشنا خواهیم شد.

 

چالش‌ها و موانع چاکرای چشم سوم چیست؟

بیایید اول برویم سراغ اینکه چه چیزهایی بر این چاکرا تأثیر می‌گذارد و سپی تأثیرات و آسیب‌ها را متوجه شویم.

مواردی که از کودکی بر چاکرای ششم تأثیر می‌گذارد:

1. تروما و خاطرات بد: همانطور که در بخش قبل مطالعه کردید، معمولاً دوران بلوغ، زمانی است که این چاکرا به صورت کامل شکل می‌گیرد، اما شما مادامی که بزرگ می‌شوید، چیزهایی را می‌بینید که آرزو می‌کنید کاش نمی‌دیدید. به عنوان مثال ممکن است کسی در محیطی خشن و پرتنش رشد کرده باشد یا اینکه شاهد رنج کشیدن اطرافیانش بوده است. ما به طور طبیعی وقتی نخواهیم چیزی را ببینیم، چشمان‌مان را روی هم می‌گذاریم و می‌بندیم. وقتی شاهد چیزهای آزاردهنده هستیم، به روش‌های مختلفی نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهیم، مثل:

  • سرکوب کردن خاطرات: حتی ممکن است خاطرات‌مان را در حدی سرکوب کنیم که آن خاطرات را به یاد نیاوریم. درست مانند اینکه وقتی حرف‌مان را نمی‌زنیم چاکرای گلوی‌مان بسته می‌شود. سرکوب خاطرات هم باعث می‌شود که نتوانیم اطراف‌مان را ببینیم و ممکن است از آگاهی‌مان فاصله بگیریم.
  • سرکوب آگاهی: ما آگاهی‌مان را سرکوب می‌کنیم تا در مورد چیزها احساسی نداشته باشیم، حضورشان را حس نکنیم و تأثیر آن را روی خودمان انکار کنیم.

2. نادیده گرفته شدن: زمانی که به رسمیت شناخته نمی‌شوید یا زمانی که افکارتان رد شده یا نادیده گرفته می‌شود یا زمانی که مورد قضاوت قرار می‌گیرید، چاکرای چشم سوم شما بسته می‌شود و ما یاد می‌گیریم که خودمان را نادیده بگیریم.

 

حال به آسیب‌ها و تأثیراتی که موارد بالا بر چاکرای ششم بر ذهن و بدن می‌گذارد این می‌پردازیم.

گاهی اوقات ما به حدی مشغول دیدن درون خودمان هستیم که نمی‌توانیم بیرون را درست ببینیم، نه به آن منظور که چه کسی هستیم و در چه حالیم، بلکه مدام در حال خودتخریبی هستیم، مدام به این فکر می‌کنیم که چطور به نظر می‌رسم؟ چطور راه می‌روم؟ این کار باعث می‌شود که اعتمادمان به شهود را از دست بدهیم و به عوامل بیرونی گوش کنیم، نه به صدای آرام درون‌مان که تلاش دارد چیزی به شما بگوید. بنابراین یکی از مهم‌ترین آسیب‌هایی که ممکن است ببینیم، این است که دچار توهم شویم و هیچگاه نتوانیم واقعیت را به درستی تشخیص دهیم.

 

سوال 1: این آسیب‌ها و ضربه‌های روحی در کودکی و انسداد چشم سوم، چه تأثیری در ذهن، روان و رفتار ما دارند؟

چالشی که در این چاکرا باید به آن غلبه کنید، توهم است، توهم می‌تواند خیلی ظریف باشد، ممکن است به جای پذیرش چیزها به همان صورتی که هستند، به این فکر کنیم که چطور می‌توانستند باشند. ممکن است تصویری از اندام فوق‌العاده‌مان تصور کنیم و بخواهیم لاغرتر شویم، این تصورات واقعی نیستند. ما به خودمان می‌گوییم: «باید اینطوری باشه، باید این اندام را داشته باشم، باید فلان پول را داشته باشم و ...» این‌ها بد نیستند اما اگر شما را از دیدن داشته‌هایتان محروم کند به شدت می‌تواند آسیب‌زا باشد. جنبه دیگر آن این است که همیشه دنبال اشتباهات می‌گردیم و زیبایی خودمان و دیگران را نمی‌بینیم، اما زمانی که بر این توهم غلبه کنیم، صاحب درکی روشن و بیدار می‌شویم و بصیرت پیدا می‌کنیم. پس علاوه احساس بی‌ازرش بودن و یا سرکوب احساسات ممکن است چشم بر داشته‌های خود ببندیم.

به طور خلاصه:

  • نپذیرفتن واقعیت
  • ناتوانی در تشخیص واقعیات و خیال
  • زندگی در اوهام و خیال و یا ضعف در تجسم
  • تکیه بیش از حد بر استدلال و منطق
  • انکار شهود و الهامات
  • سرکوب احساسات
  • به یاد نیاوردن خواب و رویا
  • مقصر دانستن جهان بیرون و احساس قربانی کردن
  • چشم پوشی از زیبایی های دنیا
  • منزوی شدن و احساس بی ارزش بودن
  • نداشتن چشم انداز در زندگی

 

سوال 2:  انسداد چاکرای چشم سوم باعث چه مشکلاتی را در بدن می‌شود؟

فردی که چاکرای چشم سوم او بسیار فعال است، سر و پیشانی او رو به جلوست، انگار که می‌خواهد سر از همه چیز دربیاورد و کنکاش کند. اما کسی که به کمبود فعالیت این چاکرا دچار است، مدام پیشانی خود را در هم می‌کشد، انگار برای دیدن زیادی تلاش می‌کند. ما می‌خواهیم پیشانی خود را صاف و چشمان خود را باز کنیم و چشمان بیش از حد باز یا بسته را متعادل کنیم. همچنین ممکن است فرد دچار اختلال در خواب شود و یا به میگرن، سینوزیت و مشکلات و ناراحتی های بینایی دچار شود.

 

پاکسازی و تعادل در چاکرای ششم


 پاکسازی چاکرای چشم سوم 

برای پاکسازی و توقویت چشم سوم تمریناتی را که تا آخر مقاله آمده است انجام دهید. ابتدا چند تمرین برای بودن در زمان حال، سپس تمرینات یوگا و بیوانرژیک و در آخر تمرینات ذهن آگاهی و معنوی.

برای برای تقویت چشم سوم باید از گذشته بیرون بیایید و به زمان حال توجه کنید. باید یا بگیرید خودتان را ببینید، دیگران و دنیای اطرافتان را ببینید.

1. به جنبه‌ی مثبت نگاه کنید: منظور این نیست که چشمتان را روی جنبه‌های منفی ببندید و آن‌ها را انکار کنید؛ اما وقتی به خودتان، به شریک عاطفی‌تان، به کار و شغل و همکارانتان نگاه می‌کنید، جنبه‌های مثبتشان را هم ببینید. عملکرد مغز به این صورت است که موارد منفی را به خود می‌گیرد و به آن‌ها می‌چسبد. اما برای موارد مثبت اینگونه نیست و آن‌ها را به راحتی نادیده می‌گیرد. این مکانیزم طبیعی برای زنده ماندن است. باید تمرین کنیم که روی موارد مثبت نیز تمرکز کنیم تا تمام سلول‌های مغزمان را در آن تصویر مثبت غوطه‌ور کنیم و نور و زیبایی چیزها را ببینیم.

2. به ازای هر نکته‌ی منفی 5 نکته مثبت بگویید. این قانون را فراموش نکنید. هر گاه به نکات منفی و نداشته‌هایتان فکر کردید، 5 نکته‌ی ‌مثبت را که بابت آن شکرگزار هستید به یاد آورید

3. تکنیک ساندویچ: هر گاه خواستید چیزی را به کسی بگویید، ابتدا و انتهای مطلب را با نکته‌ای مثبت ببیان کنید. نکته‌ی مثبت + گفته‌ی شما + نکته‌ی مثبت

4. خیره شدن یا دریشتی (Drishti): نگاهتان را روی چیزی که می‌خواهید ببینید متمرکز کنید تا از آن بیشتر بهره ببرید.

5. خواب خوب و کافی داشته باشید: این چاکرا در تنظیم چرخه‌ی خواب نقش مهمی دارد و داشتن خواب خوب نیز برای برقراری تعادل در آن ضروری است. خواب دیدن یکی از راه‌های دریافت الهام و کسب شهود است. در نتیجه اگر می‌خواهید توازن را به این چاکرا برگردانید، حتماً باید خواب کافی داشته باشید.

 

  تمرینات یوگا برای چشم‌ها و چاکرای ششم  

1. حرکت مردمک چشم:

  • در یک مکان آرام قرار بگیرید و مستقیماً به جلو نگاه کنید.
  • بدون اینکه سرتان رو تکان بدهید در خطی مستقیم و تا جایی که می‌توانید به بالا و به سمت ابروهایتان نگاه کنید. سپس آرام و بدون تکان دادن سرتان، نگاهتان را در امتداد این خط پایین بیاورید و رو به پایین نگاه کنید.
  • دوباره چشم‌ها را به مرکز برگردانید. حالا بدون حرکت دادن سرتان تا جایی که می‌توانید در امتداد خط افقی به سمت راست ببرید. و در امتداد همین خط چشم‌هایتان را باز هم تا جایی که می‌توانید به سمت چپ ببرید. تا اینجا با چشمانتان یک به علاوه (+) رسم کردید!
  • به مرکز برگردید و بدون تکان دادن سرتان از مرکز به صورت مورب به بالا سمت راست نگاه کنید. تا جایی که می‌توانید مردک چشم را حرکت دهید. این کار را برای جهات دیگر نیز انجام دهید، به ترتیب: پایین سمت چپ، دوباره به مرکز برگردید، سپس از مرکز به بالا سمت چپ بروید و در امتداد همین خط به پایین سمت راست نگاه کنید و دوباره به مرکز برگردید. با این کار انگار که یک ضربدر کشیدید.
  • حالا بدون تکان دادن سر بالا را نگاه کنید. چشم‌ها را به آرامی در جهت ساعتگرد بچرخانید و یک دایره رسم کنید. این کار را چند مرتبه تکرار کنید.
  • دوباره به مرکز برگردید و بالا رو نگاه کنید. این بار چشم ها را در جهت پادساعتگرد بچرخانید و چند مرتبه تکرار کنید. بعد از دوباره به مرکز برگردید. حواستان باشد که در تمام این حرکات سر ثابت است.
  • حالا چشمانتان را ببندید، دست‌هایتان را به هم بمالید و با این کار گرمشان کنید. وقتی کف دستتان به اندازه کافی گرم شد به آرامی آنها را روی چشمانتان قرار دهید و این گرما را احساس کنید


2. ماساژ پیشانی:

  • خط وسط پیشانی خود را پیدا کرده و با انگشتانتان فشار دهید و به دو طرف سرتان بکشید. این کار را چندین بار انجام دهید.
  • بعد به سمت شقیقه‌ها بروید و آن‌ها را نیز ماساژ دهید.
  • سپس به گوشه داخلی ابروها برگردید. با فشاری ملایم ابروها را در امتداد خط ابرو ماساژ دهید.
  • این ماساژ را تا پشت سر ادامه دهید. وقتی به پشت سرتان رسیدید ضربه‌های آرامی به آنجا وارد کنید.

 

 1.  تمرین یوگا، تقویت چاکرای ششم  

بسیار خوب حالا نوبت تمرینات بیوانرژیک برای تقویت چاکرای ششم است. این تمرینات بخشی از حرکات یوگا است که به تعادل انرژی در چاکرای ششم یا همان چاکرای چشم سوم کمک می‌کند.

توجه: اگر مشکل و دردی در بدن دارید تمرینات فیزیکی را که در و یدیوی زیر آمده به آرامی انجام دهید و یا با مربی ورزشی خود مشورت کنید.

تمرینات یوگا برای پاکسازی چشم سوم

 

 2.  تمرین معنوی، تقویت چاکرای ششم  

گفته می‌شود که چشم‌ها دریچه‌ای رو به روح هستند، اینجا ما به دنبال خلق و دیدن دنیایی زیبا هستیم. زیبایی یک ارزش معنوی است. با نگاه به زیبایی با معنویت ارتباط می‌گیریم. دیدن، یعنی اینکه بتوانیم تصویر بزرگ‌تر و شگفت‌انگیزی را ببینیم که ارتباط همه چیز را با هم نشان می‌دهد و می‌توانیم از زمان و مکان فراتر رویم. با داشتن این دید وسیع، ما خودمان را یک ذره کوچک در سیاره‌ای کوچک از مجموعه کهکشان‌های عظیم می‌بینیم. مجموعه کهکشانی که از تریلیون‌ها کهکشان تشکیل شده و هر کدام میلیاردها ستاره به بزرگی ستاره‌های ما دارند. تصور کنید که ما در چه دنیای بزرگ و بی‌نظیری زندگی می‌کنیم، ما تنها موجودات روی این سیاره هستیم که با تلسکوپ‌هایمان می‌توانیم این عظمت را از این فاصله ببینیم. ما درون چیزها را ما هم به کمک میکروسکوپ می‌بینیم. بنابراین توانایی ما برای دیدن گذشته و آینده و مقیاس‌ها، همگی با این چاکرا ممکن می‌شود.

گفتیم که چالش این چاکرا توهم است. توهم بزرگ و همه‌گیری که بین مردم وجود داره اینه که ما از همه چیز جداییم. یک نژاد یا جنسیت از دیگری جداست، از طبیعت و سیارات جداییم. اما این توهم جدایی نامیده می‌شود. اما وقتی تصویر بزرگتر را ببینیم متوجه می‌شویم که همه‌مان یکی هستیم. اگر از فضا به زمین نگاه کنید زمین را یک گوی آبی شناور در فضا خواهید دید، به دور از هیچ گونه مرز سیاسی و جغرافیایی. اگر یک ماهی کوچک روی یک موج در اقیانوس باشید فکر می‌کنید که موج‌ها از یکدیگر جدا هستند اما وقتی موج‌ها پایین می‌روند متوجه یکپارچگی می‌شوید.

بسیار خوب برویم به سراغ تمرینات این بخش. تمرینات زیر را انجام دهید تا قدرت درونی شما بیدار شود.

1.  تمرین سکون و آرامش: اگر می‌خواهید محتویات آگاهی‌تان را ببینید، به دنیایی که خلق کرده‌اید نگاه کنید. این یک انعکاس است. دنیای کلی ما بازتابی از آگاهی جمعی ماست. اما برای اینکه این انعکاس را به وضوح ببینید باید ساکن باشید. مثل یک دریاچه‌‌ی آرام که انعکاس کوه و دخت و آسمان در آن مشخص است. اما با ورود به آن تصویر انعکاس در آب خراب می‌شود و وضوح خود را از دست می‌دهد. پس ما نیز باید با مراقبه و آرام‌سازی ذهنمان را آرام ‌کنیم تا بازتابی که می‌بینیم صاف و دست نخورده باشد. کلید رسیدن به وضوح و شفافیت، آرامش است. در طول روز وقتی را به آرامش و سکونتان اختصاص دهید. در این سکون، آگاهی خود را به چشم سوم بیاورید. همه چیز را از دریچه‌ای در بیرون خود ببینید. هر اندازه که چشم‌اندازتان را وسیع‌تر کنید، درک ما از دنیا گسترده‌تر می‌شود و تصویر بزرگتری را می‌بینیم. می‌توانید از فایل صوتی مدیتیشن زیر نیز استفاده کنید.

 

2. مدیتیشن چشم سوم؛ حضور در لحظه‌ی حال: اکثر اوقات نمی‌دانیم که روز ما چگونه گذشت. نمی‌دانیم که چگونه هستیم و افکار ما مدام در گذشته و آینده غرق می‌شود. گفته می شود که به تماشای خود و احساساتتان بنشینید، اما ممکن است ندانیم منظور از این کار چیست و چگونه باید به تماشای خود بشینیم. برای بهتر شدن مهارت ما در حضور در لحظه‌ی حال مدیتیشن زیر را انجام دهید. با انجام چند باره ی این مراقبه نه تنها ایراداتتان را می بینید و به رشد و شکوه خود نزدیک می شوید، بلکه می توانید تواناییتان را در مشاهده ی خود بیشتر کنید. به جایی می رسید که می توانید به راحتی از بیرون به خودتان نگاه کنید؛ به طوری که غرق در احساسات و غمهایتان نشوید.

در دفترتان بنویسید چه چیزهایی درمورد خودتان می‌دیدید که تا به حال به آن توجه نکرده بودید؟ چه توصیه هایی به خودتان دارید؟ به عبارت دیگر چشم سوم شما چه توصیه هایی برای رشد و بهبود افکار، احساس و رفتارهایتان دارد؟

در مکانی آرام بنشینید، چشمان خود را ببندید و مدیتیشن کوتاه زیر را انجام دهید:

 

فایل صوتی مدیتیشن چشم سوم و حضور در لحظه حال

 

 

3. غرق شدن در نور: زمانی که به بیرون می‌روید و می‌بینید که نوری از جایی می‌آید و یا اگر رنگی زیبا مثل گل قرمز و چمن‌های سبز خوشرنگ را می‌بینید مکث کنید، چشمتان را برای دیدن آن باز کنید و با تمام وجودتان آن را ببینید و روحتان را تغذیه کنید؛ به طوری که اگر چشمانتان را ببندید باز هم بتوانید آن را ببینید. این کار را تمرین کنید چشمانتان را ببندید و آن را مجسم کنید. اگر نتوانستید باز هم به آن نگاه کنید. با این کار تجسم خلاق برای شما تقویت می‌شود. حتی ممکن است رنگ‌هایی که در رویا و تخیلاتتان می‌بینید روشن‌تر شود. پس خودتان را با نور و رنگ تغذیه کنید.

 

4. جملات تأکیدی چاکرای چشم سوم: از جملات تأکیدی زیر برای پاکسازی و تقویت چاکرای ششم استفاده کنید. می‌توانید جملاتی را بسازید که با آن‌ها ارتباط بهتری برقرار می‌کنید.

  • من به وضوح می‌بینم.
  • من به شهودم توجه می‌کنم.
  • من یک چشم‌انداز دارم.
  • توجهم را متمرکز می‌کنم تا به وضوح ببینم.
  • من برای بینش خود ارزش قائل هستم.
  • من دریچه خرد درونم را باز می کنم.

 

* نکته مهم در خصوص جملات تأکیدی: یادتان باشد تکرار طوطی‌وار جملات تأکیدی کمکی به شما نمی‌کند. بلکه باید آن را احساس کنید و خودتان را در آن حالت جدید تصور کنید و با حالت وجودی جدید زندگی کنید.

 


 

در این مقاله چاکرای ششم و تمریناتی ساده اما تأثیرگذار برای پاکسازی و ازادسازی انرژی در آن‌ها یاد گرفتید. دیدیم که انسداد این چاکرا چقدر بر شهود ما تأثیر می‌گذارد. پس سعی کنید هر روز تمریناتی را که گفته شد انجام دهید تا از قدرت شهود درونی خود آگاه شوید.

یادتان باشد که ما به چیزی که می‌بینیم، توجه می‌کنیم و آن را برداشت می‌کنیم. بنابراین زمانی که به چیزی نگاه می‌کنیم، چه آن را مثبت ببینیم و چه منفی، همان را از آن دریافت می‌کنیم و همین تأثیر را از آن می‌گیریم. بنابراین دنیای جدیدی را ببینید. هر روز که آن را تصور می‌کنید و می‌بینید، یک قدم به واقعیت نزدیک‌تر می‌شوید. از قدرت‌تان برای تجسم استفاده کنید. به جای دیدن موانع، آن‌ها را به فرصت و پله‌های پرتاب تبدیل کنید و آن‌ها را فرصت‌هایی برای خلق خواسته‌هایتان ببینید.

 


چه چیزهایی درمورد چشم سومتان میدانستید؟ آیا چاکرای ششم شما فعال است؟

آیا تا به حال الهام و شهودی را تجربه کرده اید؟ تجربه خود را در این زمینه با ما و دوستانتان ما به اشتراک بگذارید.

 

برای ثبت نظر ارزشمند خود، به پایین صفحه مراجعه کنید. 👇👇

تیم تحقیقاتی و مقاله نویسی سایت رویال مایند

شناخت چاکرای ششم | چشم سوم

 

 

آیا تا به حال درباره چشم سوم شنیده‌اید؟

میدانید جایگاه این چاکرا که همان چاکرای چشم سوم نام دارد، دقیقاً در کجای مغز است؟

آیا به الهامات و شهود درونی اعتقاد دارید؟

به احتمال زیاد تا به حال عبارت «چشم سوم» به گوش‌تان خورده است. این چاکرا مرکز الهامات، تخیل و خودشناسی است و در درک واقعیت‌های فراحسی و دریافت اطلاعات شهودی نقش مهمی دارد. در ادامه می‌خواهیم با استفاده از آموزه‌های آنودیا جودیث با چاکرای چشم سوم بیشتر آشنا شویم. تا پایان با ما همراه باشید تا با تمریناتی تدثیرگذار موانع و انسداد این چاکرا را برطرف کنیم و قدرت درونی خود را بیدار کنیم. فراموش نکنید که ویدیوی تمرینات یوگا و فایل صوتی مدیتیشن را در آخر مقاله مشاهده کنید.

 

چاکرای چشم سوم چیست؟

در چاکرای اول و دوم به بدن‌مان، به احساسات و به مسائل جنسی‌مان پرداختیم که مواردی شخصی هستند و با هر کسی نمی‌شود در مورد آن‌ها صحبت کرد. چاکراهای سوم، چهارم و پنجم، چاکراهای میان‌فردی هستند، ما در این چاکراها با دیگران ارتباط می‌گیریم و حرف می‌زنیم، چاکراهای ششم و هفتم، فراتر از بعد فردی هستند، این چاکراها ما را به سمت تعالی می‌برند، بنابراین این چاکراها باید از شخصیت ما، زخم‌های ما و داستان‌های ما فراتر بروند و تصویری بزرگ‌تر را به ما نشان دهند.

نام دیگر چاکرای ششم، چاکرای «چشم سوم» است و المان این چاکرا «نور» است، به این چاکرا، چشم سوم می‌گویند زیرا این چاکرا جایگاه دیدن، شهود، خیال و رویا است. جایی که با دیدن همه چیز را به درون‌مان می‌آوریم و یاد می‌گیریم به وضوح ببینیم. به وضوح دیدن یعنی دیدن ماهیت حقیقی هر چیز، مانند یک دوربین که هر چیزی را می‌بیند، ثبت می‌کند. به وضوح دیدن نیز یعنی دیدن چیزها بدون قضاوت کردن در مورد درست یا نادرست بودن آن چیز، ما می‌خواهیم واقعیت را به وضوح ببینیم.

در متون سنتی، جایگاه چاکرای ششم یا چشم سوم در وسط پیشانی، کمی بالاتر از فضای بین ابروها معرفی شده است. اما با توجه به اینکه عملکرد این چاکرا رابطه‌ی نزدیکی با غده‌ی پینه‌آل دارد. بعضی از اساتید جایگاه مرکز ششم را خود غده‌ی پینه‌آل در نظر می‌گیرند. غده‌ی پینه‌آل یک عضو کوچک حساس به نور است که در مرکز مغز قرار دارد. برای اینکه جایگاه این غده را به خوبی بشناسید، به عکس زیر توجه کنید:

جایگاه چشم سوم و چاکرای ششم


غده پینه‌آل روی خواب و بیداری ما و همچنین روی رؤیا دیدن ما نیز تأثیر بالایی دارد. برای اینکه با این غده به خوبی آشنا شوید حتماً فصل مربوط به این غده در کتاب ماورای طبیعی شدن را مطالعه کنید.

در اینجا فقط در این اندازه بدانید که این غده در هنگام روز «سروتونین» تولید کرده و ما به این وسیله بیدار می‌شویم و در هنگام شب «ملاتونین» تولید کرده که باعث می‌شود بتوانیم راحت‌تر بخوابیم. بدن ما هم به نور و هم به تاریکی نیاز دارد. زمانی که خواب منظمی نداشته باشیم (حداقل 8 ساعت قرار گرفتن در تاریکی و استراحت)، ملاتونین از بین رفته و می‌تواند بر سیستم ایمنی بدن، سلامت جسمی و روانی و توانایی ما برای خواب دیدن تأثیر منفی بگذارد. مواد شیمیایی دیگری نیز توسط غده‌ی پینه‌آل تولید می‌شوند که به بینایی و حتی رویا دیدن کمک می‌کنند.


  پیشنهاد کتاب:    ماورای طبیعی شدن   (فصل 12 این کتاب را درمورد غده پینه‌آل حتما مطالعه کنید)  


این چاکرا مرکز الهامات، تخیل و خودشناسی است و در درک واقعیت‌های فراحسی و دریافت اطلاعات شهودی نقش مهمی دارد. پیشینیان بر این باور بودند که این چاکرا جایگاه روح انسان است. همانطور که حتماً شنیده‌اید یکی از مراحلی که عارف برای رسیدن به خداوند باید طی کند، عبور از «منیّت» است. در این فرایند، عارف خود را فنا می‌کند تا با حقیقت هستی به وحدت برسد و تا زمانی که «منِ» عارف زنده باشد، نمی‌تواند به این هدف دست پیدا کند. فرایند عبور از منیّت به چاکرای ششم مربوط می‌شود. این چاکرا به ما نشان می‌دهد که مرگ ترسناک نیست و برای ورود به مراحل بعدیِ تکامل، باید از جسم‌مان عبور کنیم.

 

 خصوصیات چاکرای ششم در یک نگاه 

  • اسم چاکرای ششم: چاکرای چشم سوم
  • مکان چاکرای چشم سوم کجاست: پیشانی و میان دو ابرو
  • المان چاکرای چشم سوم: نور
  • نام اصلی چاکرای ششم: «آجنا» به معنای «توانایی ادراک و فرمان دادن»
  • رنگ چاکرای چشم سوم: نیلی (Indigo)
  • چالش چاکرای ششم: توهم
  • موهبت چاکرای ششم: شفافیت و به وضوح دیدن حقایق.
  • غده‌ی مربوط به چاکرای چشم سوم: غده پینه‌آل

 

نشانه فعالیت یا انسداد چاکرای ششم (چشم سوم) چیست؟

فعالیت زیاد چاکرای چشم سوم: در این حالت فرد همیشه مشتاق ورودی‌های زیاد است. مدام از خاطرات و زندگی گذشته حرف می‌زنند. آن‌ها انرژی زیادی دارند اما مرزی بین حقیقت و خیال قائل نمی‌شوند.

فعالیت کم و انسداد چاکرای چشم سوم: در این حالت افراد متوجه چیزی نمی‌شوند. فقط از یک بعد به مسائل نگاه می‌کنند و موارد دیگر را نمی بینند. آن‌ها به راحتی می‌توانند چشمشان را برا روی حقایق ببندند و انکار کنند. مسدود بودن این چاکرا باعث کاهش تمرکز و ضعف حافظه می‌شود. همچنین فرد از انتقادهای دیگران ترس دارد و نمی تواند با ترس‌های خودش مواجه شود. از دیگر علائم انسداد چاکرای ششم این است که فرد نمی‌تواند خواب‌های خودش را به یاد بیاورد. او فقط پدیده‌های عینی را قبول دارد و هر گونه شهود را انکار می‌کند.

تعادل در چاکرای چشم شوم: زمانی که چشم سوم شما متعادل است، از شهودی خوب و شفاف برخوردار خواهید بود. این شهود را حس می‌کنید و به آن گوش می‌دهید. بصیرت و قوه‌ی ادراک دارید و می‌توانید درون مردم را ببینید. قوه‌ی تخیل خوبی دارید و قادر به تجسم خلاق هستید. می‌توانید به راحتی از قدرت تجسم خود استفاده کنید. در این حالت برای زندگی خود چشم‌انداز دارید. باز بودن این مرکز باعث افزایش وضوح فکری می‌شود.

اولین کار ما در این چاکرا این است که همه چیز را به وضوح ببینیم؛ پس از این به بعد به طبیعت و رنگها بیشتر دقت کنید و به آنها متصل شوید و انرژی بگیرید. ما با چشمان‌مان که دو گلبرگ این چاکرا هستند می‌بینیم و چشم سوم که در مرکز این نماد قرار دارد ابزار ادراک ماست. این ابزار به ما بصیرت می‌دهد تا بتوانیم ماهیت حقیقی هر چیز و الگوهای متصل به هم را ببینیم، اینگونه ما به ادراک مجهز می‌شویم. برای درک کردن، باید با چشم بصیرت یا چشم حقیقی‌مان ببینیم. خیلی‌ها این چاکرا را با بیداری معنوی مرتبط می‌دانند اما اصلاً بیداری چیست؟ بیداری یعنی باید از توهمات‌مان بیدار شویم تا در نهایت ماهیت حقیقی هر چیزی را ببینیم، وقتی واقعاً چیزی را ببینیم، آن را فراموش نمی‌کنیم.

چاکرای ششم، به «دیدن» آن هم در معنای حقیقی کلمه مربوط است. با بصیرت داشتن، به یاد آوردن، دریدن پرده های وهم و توهم، و دیدن حقیقت واقعی در ارتباط است. به معنی دیدن بخش بزرگی از حقیقت یا «دیدن با چشم حقیقی» است. چشم سوم، مرکز شهود، تخیل و بینایی است. تصمیم بگیرید که جنبه مثبت هر چیزی را ببینید. ما عادت کرده‌ایم که در هر پیشامدی، تنها به جنبه منفی آن نگاه کرده و موارد مثبت آن را نادیده بگیریم. اما باید بدانیم که این تمام تصویر نیست. پس تصمیم بگیرید تا تمام حقیقت را ببینید.

حال که با چاکرای چشم سوم، آشنا شدید، در ادامه می‌خواهیم با نحوه شکل‌گیری این چاکرا آشنا شویم.

 

انسداد در چاکرای چشم سوم

 

چاکرای چشم سوم از چه زمانی و چگونه شکل می گیرد؟

این چاکرا در دوران بلوغ، شکل می‌گیرد، فرد در این بازه زمانی، هویت خود را شکل داده و خود را بخشی از طرح و نقشه‌ای بزرگ‌تر می‌بیند. او در این فرآیند، جهان خود و دیدگاه‌های شخصی خود را شکل می‌دهد.

البته چاکرای چشم سوم ممکن است خیلی زود و در کودکی تکامل پیدا کند. اما معمولاً زمانی که چاکرای گلو کامل شد و خیلی چیزها را یاد گرفت، کامل می‌شود، این مقارن با دوران نوجوانی است، دورانی که نوجوان برای خودش مسیر جدیدی را می‌بیند و برای خودش فکر می‌کند، زندگی و آینده خودش را تصور می‌کند، برای نوع پوشیدن خودش تصمیم می‌گیرد، به نوعی در حال ساخت معماری زندگی‌شان می‌شوند و دید جامع‌تری پیدا می‌کنند، به این سوالات فکر می‌کنند که چگونه زندگی کنند؟ ویژن زندگی‌شان چیست؟ و چگونه می‌خواهند این ویژن را در خودشان متعالی کنند؟

اینجاست که یاد می‌گیرند چطور خودشان و دیگران را به وضوح ببینند، دید جامع‌تری داشته باشند و جایگاه خودشان را در جامعه و تصویر کلی ببینند، قوانین را یاد بگیرند و بدانند که نقش‌شان در تصویر کلی که در ذهن‌شان دارند، چیست؟ چطور به زندگی‌شان وسعت ببخشند؟ یاد می‌گیرند که چطور بازتاب خواسته‌هایشان باشند و در نهایت اینکه چطور بتوانند زندگی خودشان را بررسی کنند؟

بنابراین در این برهه دیدگاه‌ها و باورهایی که در ناخودآگاه فرد شکل می‌گیرد مهم است و ممکن است تا سال‌ها این دیدگاه‌ها روی زندگی و رفتار فرد تأثیر بگذارد.

ما می‌خواهیم یاد بگیریم که به وضوح، بدون قضاوت و بدون برچسب خوب و بد زدن، به خودمان نگاه کنیم، در واقع نور درون خودمان و دیگران را ببینیم.

برای شناخت بیشتر این چاکرا، نیاز است که با چالش‌ها و موانعی که ممکن است بر سر راه رشد و تعالی این چاکرا قرار بگیرد، آشنا شویم، در ادامه با این چالش‌ها آشنا خواهیم شد.

 

چالش‌ها و موانع چاکرای چشم سوم چیست؟

بیایید اول برویم سراغ اینکه چه چیزهایی بر این چاکرا تأثیر می‌گذارد و سپی تأثیرات و آسیب‌ها را متوجه شویم.

مواردی که از کودکی بر چاکرای ششم تأثیر می‌گذارد:

1. تروما و خاطرات بد: همانطور که در بخش قبل مطالعه کردید، معمولاً دوران بلوغ، زمانی است که این چاکرا به صورت کامل شکل می‌گیرد، اما شما مادامی که بزرگ می‌شوید، چیزهایی را می‌بینید که آرزو می‌کنید کاش نمی‌دیدید. به عنوان مثال ممکن است کسی در محیطی خشن و پرتنش رشد کرده باشد یا اینکه شاهد رنج کشیدن اطرافیانش بوده است. ما به طور طبیعی وقتی نخواهیم چیزی را ببینیم، چشمان‌مان را روی هم می‌گذاریم و می‌بندیم. وقتی شاهد چیزهای آزاردهنده هستیم، به روش‌های مختلفی نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهیم، مثل:

  • سرکوب کردن خاطرات: حتی ممکن است خاطرات‌مان را در حدی سرکوب کنیم که آن خاطرات را به یاد نیاوریم. درست مانند اینکه وقتی حرف‌مان را نمی‌زنیم چاکرای گلوی‌مان بسته می‌شود. سرکوب خاطرات هم باعث می‌شود که نتوانیم اطراف‌مان را ببینیم و ممکن است از آگاهی‌مان فاصله بگیریم.
  • سرکوب آگاهی: ما آگاهی‌مان را سرکوب می‌کنیم تا در مورد چیزها احساسی نداشته باشیم، حضورشان را حس نکنیم و تأثیر آن را روی خودمان انکار کنیم.

2. نادیده گرفته شدن: زمانی که به رسمیت شناخته نمی‌شوید یا زمانی که افکارتان رد شده یا نادیده گرفته می‌شود یا زمانی که مورد قضاوت قرار می‌گیرید، چاکرای چشم سوم شما بسته می‌شود و ما یاد می‌گیریم که خودمان را نادیده بگیریم.

 

حال به آسیب‌ها و تأثیراتی که موارد بالا بر چاکرای ششم بر ذهن و بدن می‌گذارد این می‌پردازیم.

گاهی اوقات ما به حدی مشغول دیدن درون خودمان هستیم که نمی‌توانیم بیرون را درست ببینیم، نه به آن منظور که چه کسی هستیم و در چه حالیم، بلکه مدام در حال خودتخریبی هستیم، مدام به این فکر می‌کنیم که چطور به نظر می‌رسم؟ چطور راه می‌روم؟ این کار باعث می‌شود که اعتمادمان به شهود را از دست بدهیم و به عوامل بیرونی گوش کنیم، نه به صدای آرام درون‌مان که تلاش دارد چیزی به شما بگوید. بنابراین یکی از مهم‌ترین آسیب‌هایی که ممکن است ببینیم، این است که دچار توهم شویم و هیچگاه نتوانیم واقعیت را به درستی تشخیص دهیم.

 

سوال 1: این آسیب‌ها و ضربه‌های روحی در کودکی و انسداد چشم سوم، چه تأثیری در ذهن، روان و رفتار ما دارند؟

چالشی که در این چاکرا باید به آن غلبه کنید، توهم است، توهم می‌تواند خیلی ظریف باشد، ممکن است به جای پذیرش چیزها به همان صورتی که هستند، به این فکر کنیم که چطور می‌توانستند باشند. ممکن است تصویری از اندام فوق‌العاده‌مان تصور کنیم و بخواهیم لاغرتر شویم، این تصورات واقعی نیستند. ما به خودمان می‌گوییم: «باید اینطوری باشه، باید این اندام را داشته باشم، باید فلان پول را داشته باشم و ...» این‌ها بد نیستند اما اگر شما را از دیدن داشته‌هایتان محروم کند به شدت می‌تواند آسیب‌زا باشد. جنبه دیگر آن این است که همیشه دنبال اشتباهات می‌گردیم و زیبایی خودمان و دیگران را نمی‌بینیم، اما زمانی که بر این توهم غلبه کنیم، صاحب درکی روشن و بیدار می‌شویم و بصیرت پیدا می‌کنیم. پس علاوه احساس بی‌ازرش بودن و یا سرکوب احساسات ممکن است چشم بر داشته‌های خود ببندیم.

به طور خلاصه:

  • نپذیرفتن واقعیت
  • ناتوانی در تشخیص واقعیات و خیال
  • زندگی در اوهام و خیال و یا ضعف در تجسم
  • تکیه بیش از حد بر استدلال و منطق
  • انکار شهود و الهامات
  • سرکوب احساسات
  • به یاد نیاوردن خواب و رویا
  • مقصر دانستن جهان بیرون و احساس قربانی کردن
  • چشم پوشی از زیبایی های دنیا
  • منزوی شدن و احساس بی ارزش بودن
  • نداشتن چشم انداز در زندگی

 

سوال 2:  انسداد چاکرای چشم سوم باعث چه مشکلاتی را در بدن می‌شود؟

فردی که چاکرای چشم سوم او بسیار فعال است، سر و پیشانی او رو به جلوست، انگار که می‌خواهد سر از همه چیز دربیاورد و کنکاش کند. اما کسی که به کمبود فعالیت این چاکرا دچار است، مدام پیشانی خود را در هم می‌کشد، انگار برای دیدن زیادی تلاش می‌کند. ما می‌خواهیم پیشانی خود را صاف و چشمان خود را باز کنیم و چشمان بیش از حد باز یا بسته را متعادل کنیم. همچنین ممکن است فرد دچار اختلال در خواب شود و یا به میگرن، سینوزیت و مشکلات و ناراحتی های بینایی دچار شود.

 

پاکسازی و تعادل در چاکرای ششم


 پاکسازی چاکرای چشم سوم 

برای پاکسازی و توقویت چشم سوم تمریناتی را که تا آخر مقاله آمده است انجام دهید. ابتدا چند تمرین برای بودن در زمان حال، سپس تمرینات یوگا و بیوانرژیک و در آخر تمرینات ذهن آگاهی و معنوی.

برای برای تقویت چشم سوم باید از گذشته بیرون بیایید و به زمان حال توجه کنید. باید یا بگیرید خودتان را ببینید، دیگران و دنیای اطرافتان را ببینید.

1. به جنبه‌ی مثبت نگاه کنید: منظور این نیست که چشمتان را روی جنبه‌های منفی ببندید و آن‌ها را انکار کنید؛ اما وقتی به خودتان، به شریک عاطفی‌تان، به کار و شغل و همکارانتان نگاه می‌کنید، جنبه‌های مثبتشان را هم ببینید. عملکرد مغز به این صورت است که موارد منفی را به خود می‌گیرد و به آن‌ها می‌چسبد. اما برای موارد مثبت اینگونه نیست و آن‌ها را به راحتی نادیده می‌گیرد. این مکانیزم طبیعی برای زنده ماندن است. باید تمرین کنیم که روی موارد مثبت نیز تمرکز کنیم تا تمام سلول‌های مغزمان را در آن تصویر مثبت غوطه‌ور کنیم و نور و زیبایی چیزها را ببینیم.

2. به ازای هر نکته‌ی منفی 5 نکته مثبت بگویید. این قانون را فراموش نکنید. هر گاه به نکات منفی و نداشته‌هایتان فکر کردید، 5 نکته‌ی ‌مثبت را که بابت آن شکرگزار هستید به یاد آورید

3. تکنیک ساندویچ: هر گاه خواستید چیزی را به کسی بگویید، ابتدا و انتهای مطلب را با نکته‌ای مثبت ببیان کنید. نکته‌ی مثبت + گفته‌ی شما + نکته‌ی مثبت

4. خیره شدن یا دریشتی (Drishti): نگاهتان را روی چیزی که می‌خواهید ببینید متمرکز کنید تا از آن بیشتر بهره ببرید.

5. خواب خوب و کافی داشته باشید: این چاکرا در تنظیم چرخه‌ی خواب نقش مهمی دارد و داشتن خواب خوب نیز برای برقراری تعادل در آن ضروری است. خواب دیدن یکی از راه‌های دریافت الهام و کسب شهود است. در نتیجه اگر می‌خواهید توازن را به این چاکرا برگردانید، حتماً باید خواب کافی داشته باشید.

 

  تمرینات یوگا برای چشم‌ها و چاکرای ششم  

1. حرکت مردمک چشم:

  • در یک مکان آرام قرار بگیرید و مستقیماً به جلو نگاه کنید.
  • بدون اینکه سرتان رو تکان بدهید در خطی مستقیم و تا جایی که می‌توانید به بالا و به سمت ابروهایتان نگاه کنید. سپس آرام و بدون تکان دادن سرتان، نگاهتان را در امتداد این خط پایین بیاورید و رو به پایین نگاه کنید.
  • دوباره چشم‌ها را به مرکز برگردانید. حالا بدون حرکت دادن سرتان تا جایی که می‌توانید در امتداد خط افقی به سمت راست ببرید. و در امتداد همین خط چشم‌هایتان را باز هم تا جایی که می‌توانید به سمت چپ ببرید. تا اینجا با چشمانتان یک به علاوه (+) رسم کردید!
  • به مرکز برگردید و بدون تکان دادن سرتان از مرکز به صورت مورب به بالا سمت راست نگاه کنید. تا جایی که می‌توانید مردک چشم را حرکت دهید. این کار را برای جهات دیگر نیز انجام دهید، به ترتیب: پایین سمت چپ، دوباره به مرکز برگردید، سپس از مرکز به بالا سمت چپ بروید و در امتداد همین خط به پایین سمت راست نگاه کنید و دوباره به مرکز برگردید. با این کار انگار که یک ضربدر کشیدید.
  • حالا بدون تکان دادن سر بالا را نگاه کنید. چشم‌ها را به آرامی در جهت ساعتگرد بچرخانید و یک دایره رسم کنید. این کار را چند مرتبه تکرار کنید.
  • دوباره به مرکز برگردید و بالا رو نگاه کنید. این بار چشم ها را در جهت پادساعتگرد بچرخانید و چند مرتبه تکرار کنید. بعد از دوباره به مرکز برگردید. حواستان باشد که در تمام این حرکات سر ثابت است.
  • حالا چشمانتان را ببندید، دست‌هایتان را به هم بمالید و با این کار گرمشان کنید. وقتی کف دستتان به اندازه کافی گرم شد به آرامی آنها را روی چشمانتان قرار دهید و این گرما را احساس کنید


2. ماساژ پیشانی:

  • خط وسط پیشانی خود را پیدا کرده و با انگشتانتان فشار دهید و به دو طرف سرتان بکشید. این کار را چندین بار انجام دهید.
  • بعد به سمت شقیقه‌ها بروید و آن‌ها را نیز ماساژ دهید.
  • سپس به گوشه داخلی ابروها برگردید. با فشاری ملایم ابروها را در امتداد خط ابرو ماساژ دهید.
  • این ماساژ را تا پشت سر ادامه دهید. وقتی به پشت سرتان رسیدید ضربه‌های آرامی به آنجا وارد کنید.

 

 1.  تمرین یوگا، تقویت چاکرای ششم  

بسیار خوب حالا نوبت تمرینات بیوانرژیک برای تقویت چاکرای ششم است. این تمرینات بخشی از حرکات یوگا است که به تعادل انرژی در چاکرای ششم یا همان چاکرای چشم سوم کمک می‌کند.

توجه: اگر مشکل و دردی در بدن دارید تمرینات فیزیکی را که در و یدیوی زیر آمده به آرامی انجام دهید و یا با مربی ورزشی خود مشورت کنید.

تمرینات یوگا برای پاکسازی چشم سوم

 

 2.  تمرین معنوی، تقویت چاکرای ششم  

گفته می‌شود که چشم‌ها دریچه‌ای رو به روح هستند، اینجا ما به دنبال خلق و دیدن دنیایی زیبا هستیم. زیبایی یک ارزش معنوی است. با نگاه به زیبایی با معنویت ارتباط می‌گیریم. دیدن، یعنی اینکه بتوانیم تصویر بزرگ‌تر و شگفت‌انگیزی را ببینیم که ارتباط همه چیز را با هم نشان می‌دهد و می‌توانیم از زمان و مکان فراتر رویم. با داشتن این دید وسیع، ما خودمان را یک ذره کوچک در سیاره‌ای کوچک از مجموعه کهکشان‌های عظیم می‌بینیم. مجموعه کهکشانی که از تریلیون‌ها کهکشان تشکیل شده و هر کدام میلیاردها ستاره به بزرگی ستاره‌های ما دارند. تصور کنید که ما در چه دنیای بزرگ و بی‌نظیری زندگی می‌کنیم، ما تنها موجودات روی این سیاره هستیم که با تلسکوپ‌هایمان می‌توانیم این عظمت را از این فاصله ببینیم. ما درون چیزها را ما هم به کمک میکروسکوپ می‌بینیم. بنابراین توانایی ما برای دیدن گذشته و آینده و مقیاس‌ها، همگی با این چاکرا ممکن می‌شود.

گفتیم که چالش این چاکرا توهم است. توهم بزرگ و همه‌گیری که بین مردم وجود داره اینه که ما از همه چیز جداییم. یک نژاد یا جنسیت از دیگری جداست، از طبیعت و سیارات جداییم. اما این توهم جدایی نامیده می‌شود. اما وقتی تصویر بزرگتر را ببینیم متوجه می‌شویم که همه‌مان یکی هستیم. اگر از فضا به زمین نگاه کنید زمین را یک گوی آبی شناور در فضا خواهید دید، به دور از هیچ گونه مرز سیاسی و جغرافیایی. اگر یک ماهی کوچک روی یک موج در اقیانوس باشید فکر می‌کنید که موج‌ها از یکدیگر جدا هستند اما وقتی موج‌ها پایین می‌روند متوجه یکپارچگی می‌شوید.

بسیار خوب برویم به سراغ تمرینات این بخش. تمرینات زیر را انجام دهید تا قدرت درونی شما بیدار شود.

1.  تمرین سکون و آرامش: اگر می‌خواهید محتویات آگاهی‌تان را ببینید، به دنیایی که خلق کرده‌اید نگاه کنید. این یک انعکاس است. دنیای کلی ما بازتابی از آگاهی جمعی ماست. اما برای اینکه این انعکاس را به وضوح ببینید باید ساکن باشید. مثل یک دریاچه‌‌ی آرام که انعکاس کوه و دخت و آسمان در آن مشخص است. اما با ورود به آن تصویر انعکاس در آب خراب می‌شود و وضوح خود را از دست می‌دهد. پس ما نیز باید با مراقبه و آرام‌سازی ذهنمان را آرام ‌کنیم تا بازتابی که می‌بینیم صاف و دست نخورده باشد. کلید رسیدن به وضوح و شفافیت، آرامش است. در طول روز وقتی را به آرامش و سکونتان اختصاص دهید. در این سکون، آگاهی خود را به چشم سوم بیاورید. همه چیز را از دریچه‌ای در بیرون خود ببینید. هر اندازه که چشم‌اندازتان را وسیع‌تر کنید، درک ما از دنیا گسترده‌تر می‌شود و تصویر بزرگتری را می‌بینیم. می‌توانید از فایل صوتی مدیتیشن زیر نیز استفاده کنید.

 

2. مدیتیشن چشم سوم؛ حضور در لحظه‌ی حال: اکثر اوقات نمی‌دانیم که روز ما چگونه گذشت. نمی‌دانیم که چگونه هستیم و افکار ما مدام در گذشته و آینده غرق می‌شود. گفته می شود که به تماشای خود و احساساتتان بنشینید، اما ممکن است ندانیم منظور از این کار چیست و چگونه باید به تماشای خود بشینیم. برای بهتر شدن مهارت ما در حضور در لحظه‌ی حال مدیتیشن زیر را انجام دهید. با انجام چند باره ی این مراقبه نه تنها ایراداتتان را می بینید و به رشد و شکوه خود نزدیک می شوید، بلکه می توانید تواناییتان را در مشاهده ی خود بیشتر کنید. به جایی می رسید که می توانید به راحتی از بیرون به خودتان نگاه کنید؛ به طوری که غرق در احساسات و غمهایتان نشوید.

در دفترتان بنویسید چه چیزهایی درمورد خودتان می‌دیدید که تا به حال به آن توجه نکرده بودید؟ چه توصیه هایی به خودتان دارید؟ به عبارت دیگر چشم سوم شما چه توصیه هایی برای رشد و بهبود افکار، احساس و رفتارهایتان دارد؟

در مکانی آرام بنشینید، چشمان خود را ببندید و مدیتیشن کوتاه زیر را انجام دهید:

 

فایل صوتی مدیتیشن چشم سوم و حضور در لحظه حال

 

 

3. غرق شدن در نور: زمانی که به بیرون می‌روید و می‌بینید که نوری از جایی می‌آید و یا اگر رنگی زیبا مثل گل قرمز و چمن‌های سبز خوشرنگ را می‌بینید مکث کنید، چشمتان را برای دیدن آن باز کنید و با تمام وجودتان آن را ببینید و روحتان را تغذیه کنید؛ به طوری که اگر چشمانتان را ببندید باز هم بتوانید آن را ببینید. این کار را تمرین کنید چشمانتان را ببندید و آن را مجسم کنید. اگر نتوانستید باز هم به آن نگاه کنید. با این کار تجسم خلاق برای شما تقویت می‌شود. حتی ممکن است رنگ‌هایی که در رویا و تخیلاتتان می‌بینید روشن‌تر شود. پس خودتان را با نور و رنگ تغذیه کنید.

 

4. جملات تأکیدی چاکرای چشم سوم: از جملات تأکیدی زیر برای پاکسازی و تقویت چاکرای ششم استفاده کنید. می‌توانید جملاتی را بسازید که با آن‌ها ارتباط بهتری برقرار می‌کنید.

  • من به وضوح می‌بینم.
  • من به شهودم توجه می‌کنم.
  • من یک چشم‌انداز دارم.
  • توجهم را متمرکز می‌کنم تا به وضوح ببینم.
  • من برای بینش خود ارزش قائل هستم.
  • من دریچه خرد درونم را باز می کنم.

 

* نکته مهم در خصوص جملات تأکیدی: یادتان باشد تکرار طوطی‌وار جملات تأکیدی کمکی به شما نمی‌کند. بلکه باید آن را احساس کنید و خودتان را در آن حالت جدید تصور کنید و با حالت وجودی جدید زندگی کنید.

 


 

در این مقاله چاکرای ششم و تمریناتی ساده اما تأثیرگذار برای پاکسازی و ازادسازی انرژی در آن‌ها یاد گرفتید. دیدیم که انسداد این چاکرا چقدر بر شهود ما تأثیر می‌گذارد. پس سعی کنید هر روز تمریناتی را که گفته شد انجام دهید تا از قدرت شهود درونی خود آگاه شوید.

یادتان باشد که ما به چیزی که می‌بینیم، توجه می‌کنیم و آن را برداشت می‌کنیم. بنابراین زمانی که به چیزی نگاه می‌کنیم، چه آن را مثبت ببینیم و چه منفی، همان را از آن دریافت می‌کنیم و همین تأثیر را از آن می‌گیریم. بنابراین دنیای جدیدی را ببینید. هر روز که آن را تصور می‌کنید و می‌بینید، یک قدم به واقعیت نزدیک‌تر می‌شوید. از قدرت‌تان برای تجسم استفاده کنید. به جای دیدن موانع، آن‌ها را به فرصت و پله‌های پرتاب تبدیل کنید و آن‌ها را فرصت‌هایی برای خلق خواسته‌هایتان ببینید.

 


چه چیزهایی درمورد چشم سومتان میدانستید؟ آیا چاکرای ششم شما فعال است؟

آیا تا به حال الهام و شهودی را تجربه کرده اید؟ تجربه خود را در این زمینه با ما و دوستانتان ما به اشتراک بگذارید.

 

برای ثبت نظر ارزشمند خود، به پایین صفحه مراجعه کنید. 👇👇

تیم تحقیقاتی و مقاله نویسی سایت رویال مایند

نظر شما درباره این مطلب

برای شرکت در بخش نظرات باید در سایت رویال مایند ثبت نام کنید. ثبت نام در سایت رویال مایند رایگان است و کمتر از ۳۰ ثانیه زمان می برد.

ورود به سایت ثبت نام